omaka iz morskih sadežev

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Dve varianti:
- morske sadeže skuhaš (jaz jih v mikrovele), da so mehki, v ponvi segreješ olivno olje in na hitro prepražiš 2 ali 3 stroke sesekljanega česna. Dodaš morske sadeže in po okusu dodaš sol in po želji ostale začimbe. Po potrebi zaliješ z vodo, v kateri so se kuhale testenine. Zmanjšaš ogenj in vmešaš testenine in vse skupaj kuhaš še kakšno minuto.
- prvi del enak kot zgoraj. Namesto česna na manj olja prepražiš do rumenega 1/2 res drobno sesekljane čebule in po želji sesekljane kapre. Dodaš zmiksane pelate ali paradižnikovo kašo. Začiniš po želji in kuhaš 5-10 min. Po želji lahko dodaš tudi olive. V končano omako vmešaš testenine po zgornjem postopku.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kar se mene tiče, iz morskih sadežev obstaja samo buzara:) To pomeni, da na olivno olje dodaš česen, da zadiši, zmečeš not sadeže, zaliješ z vinom in po potrebi z drobtinami. Fertik.
Vse ostalo je za ubijanje okusa.