Olympus e-500 CF - 4GB card error

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Preko ebaya sem kupil 4GB CF kartico za omenjeni aparat, ko jo vsavim mi piše card full, ko jo probam formatirat pa card error...

Medtem če jo preko pc--ca formatiram to deluje chkdsk javi brez napak... tudi folder lahko zapišem gor... Aparat mi pa dela z vsemi drugimi memory karticami...

Je bla pa ta kartica iz Kitajske neka chep varianta.... Formatiral sem jo v FAT in FAT32 in zmeraj isti rezultat, ko karto vtaknem v aparat...

kakšna ideja?

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Poizkusi na računalniku dejansko zapisati 4GB podatkov na kartico. Nekatere čang-šlang kartice sporočajo večjo kapaciteto, kot jo imajo dejansko. Mogoče je to
confused-1.gif
. Če se ti bo prenos ustavil pred 4GB, jo lahko samo še v smeti vržeš.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to še nisem probal... sproročim kva je...
Čeprav formatnu pa sem jo in ni videt kakih bad sektorjev al pa kej podobnega...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja dejansko sem skopiral 3.5 GB gor... pa še je plac... A je možno da aparat ne podpira 4GB????

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Čudno... tole me pa res zanima, kje je fora.

Poizkusi še enkrat narediti FAT32 (ne FAT!) format (full, ne quick)... potem ti pa ostane še izključevanje (v ta aparat ena druga 4GB kartica in ta kartica v en drug aparat).

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To sem probal in z FAT16 in FAT32 normalno

Žal pa nimam nobene druge 4GB kartice samo eno od sandiska 1GB extremeIII, ki pa dela bp...
Tud men ni jasno v čem je fora...

Še enkrat ko dam to 4GB karto not piše da je card full, ko grem v menu format card, pa napiše cf - card error

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še nekaj, je možno da ma ta karta kakšen novejši hitrejši prenos... specifikacij ni... mogoče je v hitrosti kartice problem???

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest mam še vedno e500 kot drugi aparat in mi dela tudi z 8GB Sandisk III kartico. Po moje hitrost ne more bit problem.

Če maš možnost probaj na kakem drugem aparatu.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Drgač ne morm probat kot da grem v kako štacuno in probam, če bodo prodajalci pustili??? Sam čudn je to, da v računalniku dela bp... format, chkdsk gre skoz......

Na googlu sem najdu, da je to ful redka napaka in da so baje krive kartice, tko da sporočim ko probam na druge aparatu...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jah z pokrovko sem govoru... bom vidu kva se bom lahko zmenu nazaj jo nebom pošiljal ker bo dražje kot 10 funtov..