Oljni gorilec-servis

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Zadnje par dni mi strajka oljni gorilnik za ogrevanje. Je v Kranju kaksen serviser za te zadeve, ki bi ga lahkov doglednem casu docakal. Gorilec sicer dela, vendar se sem ter tja kar ustavi. Po rocnem vklopu nazaj dela bp.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
8
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Zadnje par dni mi strajka oljni gorilnik za ogrevanje. Je v Kranju kaksen serviser za te zadeve, ki bi ga lahkov doglednem casu docakal. Gorilec sicer dela, vendar se sem ter tja kar ustavi. Po rocnem vklopu nazaj dela bp.

Naštelaj dovod goriva in zrak...

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Bevka je ze fotr pred prazniki veckrat klical pa se mu ni javljal. Tip ima dela cez glavo pomoje. Kar se pa tice dovod goriva in zraka......nisem se nikoli podiral gorilca, niti ne vem kje se to stela, tako da bi raje serviserja imel
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Meni servisira besco. Do sedaj je še vse zrihtal. Enkrat je menjal ležaje na pumpi ker so rožljali, enkrat pa elektromagnetni ventil za nafto. Pa vsake toliko časa mi dizo zamenja pa naštela gorilec.
Se je pa tudi meni lansko leto večkrat ustavila črpalka. Sem malo potolkel po gorilcu pa je zalaufala. Letos je pa samo ob prvem zagonu zaštekala sedaj pa dela. Pomoje so ležaji spet za zamenjat je že ene 10 let od zadnje menjave.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če imaš montiranega na vratih...vrata odpri in poglej šobo...zna bit da so se gor nabrale saje...očisti s kako palčko in čopičem.

Sicer ne vem kako ste kaj s servisiranjem...na splošno se splača redno menjat šobo in filter...sito. Ter vsake toliko nastavit gorilec...a ne po dimnih plinih...kdor obvlada ti ga nastzavi tako da gleda plamen...torej ob odprtih vratih.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Odpri gorilnik in s krpo očisti, kar le lahko. Nikar ne premikaj (fizično) karkoli že tam je. Samo očisti saje in bo zadeva za par dni delovala. Potem bo pa že serviser prišel in uredil zadevo, kot treba.

Pri oljnem gorilniku ne moreš brez meritev narediti prav nič! Če pride serviser popravljat gorilnik brez opreme, ga je treba s klofuto vred pospremiti skozi vrata ven, saj je šarlatan!

Oljni gorilnik je resna zadeva. Ti kot lastnik ga smeš samo očistiti in (zares!) nikar spreminjati nastavitev.

Menjava šobe je pa največkrat izgovor, da lahko gorilničar sploh zaračuna obisk. Ko se boste zavedali, da je njegova delovna ura - to je trenutek, ko se vsede v avto na obisk k vam in kasneje, ko se je pripeljal domov in delo zaključil, torej vredna najmanj toliko, kot avtomehanikarjeva, ki je okoli 40 Ejev in več, bo pa tudi pri nas počasi standard narastel proti evropskim željam.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
filter očisti (razstavi ga in ga umij v nafti) + odšravfaj dizo in jo očisti (enako kot filter).
Ponavadi gorilec ne dobi goriva in se zato ustavlja.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Če že nekaj časa ni bilo narejenega servisa je najbolje da ga naroči. Jaz imam tak oljni fiter, ki se ga ne čisti ampak samo menja. Pa dizo se tudi vsake toliko časa zamenja. Delovanje gorilca bo tudi naštelal da bo izgorevalo tako kot treba.
Lahko je pa fotocelica sajasta in ustavlja zadevo.
Pred leti sem vsak teden razdiral gorilec in ga čistil
evil.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Gorilec je redno servisiran. Svinjarije tudi ne vleče, ker je bila lansko leto po 25-ih letih spucana cisterna. Da bi se zabasal in zato ugasnil ne verjamem, ker se nebi potem takoj prižgal nazaj ali pač? Bolj sumim mešanico zraka in nafte. Bom v ponedeljek klical Besco pa da vidim če pridejo v doglednem času. Bom prej spucal še fotocelico. Thx

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Meni je zadnjič tale majster prisel naredit servis in to ob 8h zvečer. 031 636 398 , je pa iz Ljubljane.
Moram pa pohvalit,da je kar lepo počistil vse okoli gorilca.