Olje v prtljažniku.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Kako očistiti polito olje v prtljažniku? Se pravi polilo se mi je motorno olje med vožnjo na pod prtljažnika. Problem je v tem, da se je napil z oljem in kljub večdnevnem pranju, drgnjenju, sesanju, je olje še vedno prisotno v tkanini. Pozna, kdo kako efektivno čistilo oz. postopek, da odstranim celotno olje iz tkanine?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po mojem najbolj "učinkovito", če lahko to "tkanino" odstraniš iz avta in jo daš prat.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če lahko tkanino odstraniš iz avta in jo daš prat, je to to. Edinole ekstra količine detergenta boš skuril. Verjetno najbolje ročno prat, pa prva runda kak dober prašek za posodo, ki zna dobro odmastit.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.131
96
48
Poskusi v tem vrstem redu:
1. Razmaščevalec (Meglio Lo Sgrassatore, če še nisi)
2. Čistilni bencin
3. Triklor etilen

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Prvo sm odstranu iz avta. Potem sm nasul prašek, drgnu k zmešan, pa prau z Wapom. Postopek ponovu 3krat. Olje je blo še prisotno. Potem sm probu z megliom in wapom, olje še prisotno. Danes sm dubu globinski sesalc in neka orng čistila, olje je skoraj šlo vse dol. Jutri ponovim postopek...
hvala za nasvete!
smile-1.gif

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Očitno nis dost dobr, če do zdej nis spucu...sej cajta maš pa dost, da boš tole zdrgnu...sam zanima me končn rezultat??? Olje iz tkanine...ne neeeeeeeeeeeee

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Gre že, gre... Samo, nikoli ne bo, kot je prej bilo. Vzami v zakup, da ostanejo sledi olja na tapecirngi. Če nisi preveč picajzlerski, te ne bo motilo. Drugače pa tapetnik in pretapecirati zadevo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik jakkaa pravi:
Olje iz tkanine...ne neeeeeeeeeeeee

fajn je ker je plastika, plastika pa ne pije olja v vlakna kot recimo bombaž.
tak da spucat olje iz tega ni nemogoče.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Kako očistiti polito olje v prtljažniku? Se pravi polilo se mi je motorno olje med vožnjo na pod prtljažnika. Problem je v tem, da se je napil z oljem in kljub večdnevnem pranju, drgnjenju, sesanju, je olje še vedno prisotno v tkanini. Pozna, kdo kako efektivno čistilo oz. postopek, da odstranim celotno olje iz tkanine?

hysterical-1.gif

ko sem imel še hondo, se mi je po prtljažniku razlilo 4 litre RS-a, čist ubolu
grin1.gif

vidim pa, da si že uspel zadevo očitit tako da dalje ne rabim pametovat.....

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Pri madežih je pomembna predvsem hitrost odstranitve. Da ne tekamo po trgovinah si je dobro zapomniti:

Mastne madeže hitro očisti navaden detergent za posodo (cet, pril...) in vodni kamen WC raček

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hehe... k vam Vtec butne zgleda še mal olja iz motorja vn pomeče od pospeška, da mate skoz "rezervo" s sabo! :D