Zdej nevem al je to res stara tema al kako. 1julija ali 1junija prejsne leto je slo na 30let.
Na hitro.
Obstajata 2certifikata- za 5let in za 10let (kao trajni, lahko zaprosis ko se iztece ta za 5let)
Prej si poslal samo slike in izpolnjen obrazec na vransko (pisem za Svamz, pri SVS nevem kako je slo) in si v roku 14dni dobil certifikat. Celoten strosek je bil okoli 84, 86eur? Zraven si moral bit clan nekega drustva starodobnikov ali direkt svamz - clanarina 40eur letno.
Zdej pa moras peljat avto do komisionarja svamz, ki ti pregleda avto. Pozor- ti ljudje zivijo v svojem svetu, in ne cenijo nicesar kar ni podobno vozilu v njihovi garazi.
Placas pregled pocolas 60eur, + $$ za izpolnjene papirje, in to potem preglednik poslje na vransko. Basta. S tem da moras bit vclanjen v nek klub.
Da moras imet 2 avta ne igra veze, vsaj pri svamz ne.
Zdej pa je se finta, da obstaja razred youngtimer-ja za maloserijske avtomobile, kamor pa jst spadam z mojim 23let staro gajbo... Kljub dolgemu pogovoru in prepricevanju ga. Natase na Vranskem sva prisla do tega, da se me usmili in mi izda ta certifikat, ok. Peljem do komisionarja, izpolneva vse skupaj, nakar mi seveda pozabi omenit da je treba placat 300eur. (200eur, ker sem ze vsaj 10let clan svamz).
Ja super ne.
Sicer pa imate vse napisan na svamz strani, mal poguglajte da ne boste tople vode odkrival.