Okvir za tablico proti radarjem

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Odpiram še tukaj, ker so temo na elektronik.si zaklenili.

Gre samo za vprašanje tehnične izvedljivosti in kako naredit, zato prosim, da debata ne zaide v debato o kršenju predpisov in iskanju lukenj v zakonu.

http://www.racunalniske-novice...ne-radarje.html

... in novica je začela krožiti po forumih kako odlična ideja...

Ideja (z določenimi pomanjkljivostmi - recimo da je podnevi neuporabno) sploh ni slaba in se zdi enostavno izvedljiva.

Torej bi bilo potrebno izdelat en simple slave flash trigger, ter okrog tablice montirat dovolj močna svetlobna telesa. Glede na to, da uporabljajo (poceni) ring in makro flashi kar led diode, bi se verjetno dalo tudi tukaj uporabit led - vprašanje je kakšne.

Dejansko sem testiral - ob tablico sem postavil slave flash in fotografiral z razdalje. Kadar se je sprožil še ta flash, je bila tablica presvetljena in neberljiva.

Je kdo že delal kaj takega? Mogoče bi bilo celo dovolj, ko bi zadevo vgradil zraven žarnic za osvetlitev tablice.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Tole sem jaz razmisljal ze.. hm.. 2005? Recimo.. Bom poskusil najti temo
smile-1.gif

edit: 2007

Citat:
V tujini imajo ful fiksih radarjev, ki te ponoci slikajo s flesom. Ce bi fles za fotoaparat nastavil na slave, bi se ob prozenju flesa iz radarja sprozil "navadni"? Se pravi bi "zmotil" radar in vozilo ne bi bilo vidno? Cool Samo malo razmisljam...

Bi moral ze takrat patentirati tole
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Mogoče še bolje: vržeš par IR ledic okoli okvirja tablice, pa se še pri belem dnevu nič ne vidi, ponoči pa tudi ne. Če te ustavijo pa tudi ne vedo za to.