Okvir za stensko montažo plazme ni pravi

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
Imam en problemček. Pred leti sem si kupil neko plazmo, ki je sedaj crknila. Že takrat sem moral zelo pazit, ampak mi je ratalo na steno nabit okvir za stensko montažo, ker pač stena ni nosilna. No, tista plazma je imela 42", okvir zadaj za vijake kamor obesiš plazmo pa je imela po širini 68cm in 38cm po višini. Vse nove plazme kar sem gledal imajo pa razmak med vijaki za obesit na steno 40 x 40 centimetrov. Razmišljam, kako bi najbolj elegantno rešil, da na obstoječo stensko inštalacijo pribijem novo plazmo? Hvala za ideje in nasvete.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v teh jutranjih urah prva ideja ki mi je padla v glavo:)
kupiš kovinsko ploščo dimenzij 73x45cm in jo privijačiš na nosilec na steni, na to ploščo pa še zvrtaš luknje za novo tv in gor pritrdiš tv.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
za kakšno steno pa gre ?? kak zid je. ker to da je zid nosiln al pa ne pri kilažah od plazm rih ne pomeni nekaj.

samo dobre čepe not zabit pa bo držal

lp Avi

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Mogoče je pa knauf!
wink-1.gif

Samo mislim, da so za knauf posebni čepi in bi moralo bit OK!
smile-1.gif

Tudi meni je najprej na pamet prišla plošča samo to bo potem samo povečalo težo. Kaj pa dve ozki plošči za vsako višino ali dolžino ena. (dve luknji na eno ploščo)

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
eh knauf ma hilti ene huuude čepe :D če rabiš ti jih lahk dam. nardiš lukno 13mm čep skoz zategneš potem pa m5 vijak drži k pr norcih

lp Avi

p.s. klik do sidra :D

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
v teh jutranjih urah prva ideja ki mi je padla v glavo:)
kupiš kovinsko ploščo dimenzij 73x45cm in jo privijačiš na nosilec na steni, na to ploščo pa še zvrtaš luknje za novo tv in gor pritrdiš tv.
No saj tole sem tudi jaz mislil, pa sem se sprehodil do bauhausa ali kaj je že ter merkurja pa ni blo nič pametnega. Ne vem kje v Lj bi še pogledal, kjer bi lahko imel res močne plošče, rabil bi itak samo en trak pet cm višine, 70 cm dolžine pa kak mm ali dva debeline...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Jap tisti siderni vijaki primejo k šus. SAmo moraš imeti še tiste klešče da ti zvezdico zadaj naredijo.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
x5x a nenenenene :D kle ne rabiš :D trust me:D kle ga daš samo skoz naštimaš m5 vijak in to je to nobenih klešč nič

lp Avi

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Jaz imam tudi knauf steno, na njej pa TV.

Problem z nosilnostjo sem resil tako, da sem tik ob steni v strop zavrtal dve sidri, gor privijacil 2 navojni palici M8 ter na njiju fiksiral 2 alu L profila z razmakom 40cm (kot je vertikalna razlika med luknjami na TV).
Na TV sem privijacil 2x 45cm dolg U profil (z odprtim delom navzdol) in TV lepo obesil, tako da ga lahko hitro tudi snamem.

Teza TVja je 25,6kg, drzi brez problema.

lp Anze

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a bi se ti dalo kako fotko nalepit, ker se mi zdi, da tut estetsko more tole dobr zgledat.

sam kak pa tale visi??
cosmos.jpg

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
ja poznam te sm jih tudi že uporavljal, samo odkar sm pa nabavil tele HTB ne uporabljam nič več drugega. Kot sm reku ne rabiš klešč nosilnost imajo veliko tako da ...

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Zdravo! Oprosti za pozen odgovor, sem kar malce pozabil...

Skratka, takole zgleda vseskupaj. Je pa treba se malo lepotno popraviti vseskupaj, predvsem zice in zvocnike. Imajo pa navojne palice cez se PVC cev, da se navoji malce skrijejo.

lp Anze
584209-TV.jpg

Priponke

• 584209-TV.jpg
    584209-TV.jpg
    65,9 KB · Ogledi: 306