Okvara sistema za vbrizgavanje

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
No, tako piše v navodilih. Gori mi rumena lučka, v navodilih sicer piše rdeča. Avto je začel kar naenkrat cukat in čisto izgubil moč. No zdej je že pr mehankarju. Zunaj je dež, vlaga..cinšpula? Jermen preskočil za en zob? Injketor? Hvala za odgovore. Aja pa hvala amzs-jevmu šoferju Jasminu, res si legenda.
cheer.gif

Avto je Punto 1.2 8v, mk2, letnik 2002..aja, pa komaj 68.000 prevoženih.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
29
28
Tudi jaz mislim, da je šel računalnik. Lahko pa ti samo prebijajo kablji, če si zapeljal v lužo.

LP Sandi

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Prjatu mel čist enak problem na istem avtu..so mu 3x štimal rač., nakonc se je izkazal, da so kabli.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Baje ni cinšpula, ampak motorni računalnik.. kokr sm razumu, od cinšpule naprej sploh ni toka. Je bil pri avtoelektričarju in je ugotovil, da je rač. Res ni možno, da je kej druzga, cenejšega? Vseeno me ma, da bi ga peljal še komu drugemu..Kaj narediti?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
cišpulo lahko zamenjaš sam. Sem pri polotu že vse 3 menjal, tko da že po prvi veš, kako se jo sname.

Ni mi jasno to, da od cinšpule naprej ni toka..? Do cinpule naprej pa je? Če bi bil računalnik, bi se vrjetno dal kej na tester pogledat...?
Pa se komot pogleda, kira cišpula ne daje iskre in se jo zamenja..

Delo za menjajo je pa 5-10 min; torej kake 10€ max. Je bla pa za polota tm tm cena... Magari poglej še v Ivančni v motomatu, kolk pride (se mi zdi, da je bla za polota cca. 35€)..

mogoče malo banalno, ampak vseen. Nej se pogleda še svečke. Nazadnje smo pr men menjal cinšpulo, pa je avto še vedno cukal. Pol smo pa ugotovil,da se je pri svečki en delček rahlo skrivil in zaradi obrabljenosti svečka ni dajala vžiga (samo v nižjih obratih). Tako da, magari še to poglej...
wink-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Baje je že z dvema novima cinšpulama probal, pa ni to. Ja do cinšpule je tok, naprej pa ne ve. Naprej od cinšpule kabli ne prebijajo in baje zato ni možno, da so kabli? Avto ni bil pri avtoelektričarju, prej narobe razumel..po telefonu je to diagnozo postavu, pa tud en s Fiata, spet po telefonu. Sem klical Kavčiču, pa je reku, da tester tukaj nima nobenga pomena..

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ma ja.Tester ti tuki pomaga, da vidš, kateri cinšpula te jebe. Hecno-kako boš pa drugač ugotovu, a je cinšpula, al so kabli, al je računalnik...

Nevem no.. Res je, da sem jaz cinšpule menjal pri 130, 150 in 200kkm, ne pa pri 70
smile-1.gif
.
Kokr sm reku.. Magari se sam igraj, pa svečko ven dobi pa poglej, kake so svečke kej.. Svečka je cca. 8€/kom, cinšpula cca. 40€ (pa lahko tud samo eno menjaš-tisto, ki ti ne prebija), če je pa računalnik, ti ostaneta pa ali kak razbit, ali Avtoelektronika v Črnučah, ali pa kasko pa v steno
grin1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Avto je sedaj v garaži na toplem..aja, oddal sem ga z več kot polovico tanka, dobil z rezervo. A je možno, da je v prostem teku tok požru?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Mislim, da je kilometrina ista..sej vem, samo avto zdele deluje v "limp mode"-zasilni način. Hm..po zvoku sodeč mi zihr ne laufa na vse 4 cilindre. Pa itak, nekej vozit se ni mogu, ker je avto nepremičnina (trese se, nobene moči nima).

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Tudi meni se to vse bolj zdi.
frown-1.gif
Ajde rečmo, da avto v prostem teku ponuca 1L v eni uri.. v safe modu in recmo, da še mal pritiskanju gasa ene 2L v eni uri?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
To bi ti lahko povedal zakaj ti pol tanka bencina manjka. Pa tudi če je računalnik, ni panike, imaš teh puntekov na odpadih razbitih dovolj, tak računalnik ni drag

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Jutri grem polno tankat, pa da vidim koliko bo šlo notr..vsaj to, predn ga obtožim kraje.