Oksidirana baterija?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
V hišnem prenosnem telefonu, ki je včeraj nehal delati, imam dve NiCd bateriji. Opazil sem, da je na kontaktih, kjer se bateriji dotikata kovine, slednja umazana, mat - kot bi bila oksidirana. Na drugi slušalki se to ni pojavilo.

Kaj bi lahko to bilo in kako lahko to odstranim?

Hvala za nasvete!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Misliš - umazanija kot nekakšni kristalčki?
Baterije (akumulatorčki) so fuč, nabavi nove, ostanke oksida s kontaktov pa očisti s finim šmirglom in WD-jem.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Ja, tako nekako.

Samo baterije delajo čisto ok, če jih dam v drugo slušalko. Kontakti so taki. Bom poskusil predlagano. Hvala!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Da ti niso akuji stekli? Sicer pa ja, malo jih lahk podrgneš, hudega jim ne more bit
wink-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

A mogoce kdo ve kako se rece bateriji/akumulatorcku AA size da ima priklopna usesca za lotat skupaj vec baterij in ne cap ki je standarden pri navadnih aa baterijah in akumulatorckih?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Domače lotanje menda ni "najboljše" za baterijo. Ušesca se varijo, da ne obremenjuješ baterije s tem. Najlažje je, če ti to naredi nekdo z ustrezno mašino, recimo, Delko v btcju prodaja baterije + zvarijo ti jih s temi ušesci. Da bi pa dobil posamične ki bi imele samo na eni strani nabito gor tole, težko.

Lp

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
To bodo kitajske baterije nadomestile orginal in ni nobene skode ce toplota lotanja vpliva na karkoli. Mi je znano da je to tockovno varjeno, ampak tega nimam in v delkotu me tak pack pride 40eur kar je neekonomicno za kar sam rabim.
Drgac se je take baterije s prikljucnimi usesci na + in - terminalu vcas normalno dobil.