Okolju prijazni avtomobili

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.907
1.181
113
Seveda je, če imaš ogrevanje in sanitarno na drva, potem porabiš koliko na dan? 20kWh, pa še to sem veliko rekel.
Pozabljaš, da če ni drugih električnih virov, ki s svojo prisotnostjo posredno segrevajo hišo je 20kWh precej malo.

Vse kar porabiš elektrike gre v toploto in vso elektriko moraš "dobavit" v hišo...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.907
1.181
113
Ne razumem. Toploto imajo itak drva čez. Tak da, tista elektronika pa kuri koliko 50W?
1 človek v 24h zgradbi je cca 1,5-2 kWh/dan... če nič posebnega ne dela... Če jih je 5 notri je to 8-10 kWh...

Če je objekt prazen, ta toplota manjka v enačbi...

Res se ne sliši veliko, ampak ko si brez elektrike to ni več zanemarljiv toplotni dobitek...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.903
7.067
113
Seveda je, če imaš ogrevanje in sanitarno na drva, potem porabiš koliko na dan? 20kWh, pa še to sem veliko rekel.
Če če če... Kuriš na drva, kuhaš na drva, sanitarni bojler (naročen in prpeljan verjetno še iz Rusije) imaš na drva, ostane ti še resen uporabnik samo hladilnik ali zmrzovalnik, ter par ledic ki ti svetijo po hiši. Če se odločiš za tak lajf, je verjetno TV in kak drugi aparat, tako zahodna zabloda in jih nimaš v bajti. Ampak ej, imaš pa Teslo S s free SC za par 10 jurjev. Juhej...

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.198
7.630
113

Ce je objekt prazen, potem vzami to energijo iz hladilnikov, skrinj, luci, kamere pustiš pa modem, tle ni kej... In da nintreba da je notri 23, ampak je lahko 10 stopinj manj...

Če če če... Kuriš na drva, kuhaš na drva, sanitarni bojler (naročen in prpeljan verjetno še iz Rusije) imaš na drva, ostane ti še resen uporabnik samo hladilnik ali zmrzovalnik, ter par ledic ki ti svetijo po hiši. Če se odločiš za tak lajf, je verjetno TV in kak drugi aparat, tako zahodna zabloda in jih nimaš v bajti. Ampak ej, imaš pa Teslo S s free SC za par 10 jurjev. Juhej...

To je realnost agregata. Tle se sicer res kuha na plin, ampak laufa pa... No sej sem prej nastela, laj vse. Brez neke pažnje...

Kot drugo... Napisala sem - smo sli k enim na morje. Pa pol, da so Vrhnicani. menda mi treba narisat, da gre za vikend? Ali pac?

sad

Guru
24. avg 2007
22.046
10.757
113
1 človek v 24h zgradbi je cca 1,5-2 kWh/dan... če nič posebnega ne dela... Če jih je 5 notri je to 8-10 kWh...

Res se ne sliši veliko, ampak ko si brez elektrike to ni več zanemarljiv toplotni dobitek...
Še enkrat: kuriš na drva, torej boš pač 2 poleni več gor vrgel.
Vidim, da ti zavist ven tolče. Bajta dva štuka, mesečna poraba okrog 400kWh. Peč na drva stara 5 let, kuhanje na plin štedilnik star 6 let. Računalniki, 2xTV, 2x hladilnika. Pa da te ne bo razžrlo od zavisti, pred hišo parkiran Clio.
Toliko o tvojem posploševanju. Lolek. Rusijo si lahko pa v rit vtakneš.
Fak, eni ste res norci, ni čudno, da gre vse v PM.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.903
7.067
113
Še enkrat: kuriš na drva, torej boš pač 2 poleni več gor vrgel.

Vidim, da ti zavist ven tolče. Bajta dva štuka, mesečna poraba okrog 400kWh. Peč na drva stara 5 let, kuhanje na plin štedilnik star 6 let. Računalniki, 2xTV, 2x hladilnika. Pa da te ne bo razžrlo od zavisti, pred hišo parkiran Clio.
Toliko o tvojem posploševanju. Lolek. Rusijo si lahko pa v rit vtakneš.
Fak, eni ste res norci, ni čudno, da gre vse v PM.
Hej, da se nauš užgou... ni letelo to dobesedno na tebe. To je taka hipotetična zgodba, vezana na darjanovo S-ko, ki kao dopolnjuje off grid bajte. Seveda s tvojim doprinosom, ogrevanja na drva in čimnižjo porabo bajte... Boš zdaj mirnejši? :D