To nabaviš oni EV ki ima na strehi panele. Tam ni neke gužve na cestah tako da paneli niso preveč moteči.Imajo pa sonce.
BMK za omrezje.
Par panelov pa filas
Si se vozil tam? Po glavnem mestu se je meni kar gužva zdela, pa preko do onega zaliva s hoteli Beau Valon, da vegetacije sploh ne omenjam - bolj slabo bi filal.Tam ni neke gužve na cestah tako da paneli niso preveč moteči.
Trditev, na katero sem odgovorajl, je bila zelo poenostavljena, in tak je bil tudi moj odgovor. Zato sem pa opozoril, da je zelo poenostavljeno.Ja, z marsicem se nisi ukvarjal, zato je zmotilo.
Običajne bajte so 3x20 ali 3x25 (torej 13 ali 17 kW).Obicajnih bajt se tudi ne priklaplja na 3x32, kolikor je treba za 7kW po fazi.
Prodajalcev primer je bil pa 7kW preko vseh 3 faz in da ni problem. Posploseno in poenostavljeno. Vseh 7kw v avto. Ali pa 5, no dobr, ce je ze treba kaj. Vec kot 4 pa bajta razen pozim ne rabi. Ostane 3. Premalo za 3F polnjenje, ostane ena faza za glih enga sukota. Onega OEM, ne 16A. Pa nic drucga ne sme biti na tej fazi. Ampak to samo jaz vidim probleme na tem primeru, namesto, da najdem resitve, kot so dosedaj bile predlagane:
- V nabavi druge kurilnice in izolaciji bajte.
- Eden, ki pa najbrz res ni bral od zacetka, pa vidi solucijo v tem, da placam racun za 17kW in tojto.
- ostale v delu so se hibernacija, sejseli in daljsi dan (ce bi se slicajno v tem primeru polnjenje prekinjalo)
Vse to so seveda se nedodelane resitve, to pa res.
Ja, tudi taka območja so. In na takih pač EV ni najboljša izbira, če nimaš že od prej dovolj dobrega priključka.Ne dolgo nazaj sem za namen pridobitve gradbenega dovoljenja Elektro spraševal kakšna je možnost priklopa novega objekta.
Odgovor je bil: to območje je toliko preobremenjeno, da tudi obstoječi odjemalci ne morejo povečati svoje moči niti za 1kw, tako da zaenkrat ni možnosti o priklopu novega objekta.
Ni jih malo, ki imajo to v praksi. Dela.Realiziraj, preizkusi, poročaj.
Kaj?Ni jih malo, ki imajo to v praksi. Dela.
Običajne bajte so 3x20 ali 3x25 (torej 13 ali 17 kW).
TČ normalno izolirane normalno velike bajte vleče tam okoli 2 kW v povprečju. Dodajmo še 1 kW za ostalo (pa mora biti vekliko ostalega za to) ponoči.
Ponoči so tarifni bloki za moč tako poceni (najcenejši pa 0), da je moč takrat imeti na maksimumu. Toprej ti ostane za avto nekje 10 do 14 kW. Čez glavo dovolj, od 22h do 6h.
Si TČ za sanitarno vodo v bloku že naštudiral? Še vedno čakam razlago. Najprej to, pol šele začni štrom študirat.A 7kW na 1 ali 3 fazah se kako drugace obnasa?
ti si prevec ostala na svojem primeru ki pa smo ugotovili da ni najboljsi pokazatelj povprecnega uporabnika
A 7kW na 1 ali 3 fazah se kako drugace obnasa?
Klikenzi pa pa pojdi sam s seboj se en brezciljni krog:Kaj pa je problem z 7 sploh? 2 ti kuri tč, 200W bajta, ostane dobre 4 kW za med 22 in 06 kar pomeni 32 kWh, kar je v povprecju za 150 do 300km. Pozimi. Poleti pa konkretno vec.
Ampak povprecen slovenec rabi le za 40 dnevno. Torej bi lahko imel poleg se hisno baterijo in jo poleg filal ter imel za cez dan…mogoce celo tako ki lahko DC direktno fila avto ce mu kaj pride vmes in mora hitro “dotocit”.