Okna z minimalnim okvirjem

Yazoo

Zelenc'
31. maj 2013
14
9
3
Zdravo,

V mansardnem stanovanju bomo zaradi pridobitve višine naredili kukerl ( frčado). Po celotni širini dnevne sobe bodo okna - štiri okna cca. 1mx1m.

Osebno mi je všeč minimalističen slog, in me motijo okenski okvirji, zato sem že razmišljal o fiksni zasteklitvi, ampak po raznih debatah so me odvrnili od zamisli, saj je težava z čiščenjem zunanje površine stekla ( od zunaj steklo ni dostopno).

Ima kdo kakšen primer, idejo, kje dobiti okno z čim tanjšim okvirjem? Odpiranja na "kip" načeloma ne potrebujem, saj so druge možnosti zračenja v prostoru - okna bodo po vsej verjetnosti skozi zaprta - razen ob čiščenju. Želja je po lesenem oknu, ampak sem pripravljen za tanjši okvir sprejeti kompromis, in izbrati kakšen alternativni material.

Ideje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.745
6.743
113
pri taščici
Srednje okno narediš za dpret, stranska pa fiksna. Pa ju boš lahko pomil iz srednjega okna. Boš že na en stil nataknil brisalec .
Okvir delno lahko skrijes v spaleto. Preveč pa ne, sploh če boš imel kake trakove za rolete, zaluzije pri strani....

Yazoo

Zelenc'
31. maj 2013
14
9
3
O tem, da bi stranska okna bila fiksna sem že razmišljal. To bi verjetno zožilo sredinski okvir ( kjer se stikata dve okni). Rolete bodo na motor, znotraj bodo plise zavese, tako da prostora ob strani ne rabim. Hvala za idejo, da okvir skrijem v špaleto..

Ima kdo mogoče kak primer modela in proizvajalca okna z ozkim okvirjem?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.789
113
pa m-soro še, imajo več okvirejv, pri fiknish glej one panorame, ko je dejasnko potem vidno samo steklo itd.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Isto imam jaz pri Leskotovi panorami. Zelo fajn zgleda. Ampak to so drsna panoramska vrata, nevem kako je pri oknih.