Ojačevalec za domači kino

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Trenutno uporabljam Philips HTS 3367 sistem (domači kino) s podporo DTS in DD5.1. Vse deluje ok, razen koaksialen vhod, na katerega pridem z zvokom iz Xtreamerja. Po nekaj minutah se zadeva desinhronizira in je zelo moteče (kot da bi gledal sinhronizirano kitajsko pretepačino). Težava je v ojačevalcu, saj sem testiral s sodelavčevim HTS 3377, kateri mi je delal bp.
Ideja je, da bi obdržal zvočnike obstoječega sistema in kupil samo nov ojačevalec, ki bi imel podporo DTS in DD5.1, ter seveda vse klasične priključke. Samega DVD predvajalnika niti ne rabim, saj je povsem ok trenutni.
Kje torej poiskati ojačevalec, kakšne so cene...? Vsekakor nisem pripravljen dati kaj več denarja, saj za 270€ dobim boljši sistem, kot ga imam sedaj in zraven še 1 set 5.1 zvočnikov (za katere sicer ne vem, kaj naj počnem z njimi).
Že vnaprej hvala za nasvete in ideje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
to jamaho mam jaz že od konca avgusta.
nemorem nič slabega rečt. priključkov dovol za vsakega "normalnega" uporanika ki ne pretirava z miljon napravami
smile-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Super. Točno nekaj takega iščem. Sicer sem upal, da bo malce nižja cena, ampak očitno bo šel del regresa za tole.
Morda še kakšna ideja ali je to v tem nižjem rangu pač top?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Če boš nabavil AV receiver (ne glede na znamko in cenovni rang), bo problem, ker noben nima izhoda za pasivni woofer, kot ga imaš ti od philips hišnega kina. Tako da boš na to yamaho lahko priklopil samo 5 satelitov, rabil boš pa še nov (aktivni) woofer.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Ojoj, na to pa še pomislil nisem. :S
Koliko pa me bo potem prišel še ta aktivni woofer in kje se ga splača nabaviti? Nekaj podobnega kot je bil obstoječi bo itak vrh glave.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Na hitro iz glave maš yamahca SUB-e tudi za 80-90€ ,kar igra bolje kot bilo kera kišta od Philipsa.

YST-SW012 oz YST-SW030

BTW glej že nove RXV371 oz RXV471 receiverje.

moteco

Pripravnik
12. avg 2010
60
0
6
www.dominatus.si
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Trenutno uporabljam Philips HTS 3367 sistem (domači kino ) s podporo DTS in DD5.1. Vse deluje ok, razen koaksialen vhod, na katerega pridem z zvokom iz Xtreamerja. Po nekaj minutah se zadeva desinhronizira in je zelo moteče (kot da bi gledal sinhronizirano kitajsko pretepačino). Težava je v ojačevalcu, saj sem testiral s sodelavčevim HTS 3377, kateri mi je delal bp.
Ideja je, da bi obdržal zvočnike obstoječega sistema in kupil samo nov ojačevalec, ki bi imel podporo DTS in DD5.1, ter seveda vse klasične priključke. Samega DVD predvajalnika niti ne rabim, saj je povsem ok trenutni.
Kje torej poiskati ojačevalec, kakšne so cene...? Vsekakor nisem pripravljen dati kaj več denarja, saj za 270€ dobim boljši sistem, kot ga imam sedaj in zraven še 1 set 5.1 zvočnikov (za katere sicer ne vem, kaj naj počnem z njimi).
Že vnaprej hvala za nasvete in ideje.

yamaha 367 ojačevalc je res dober. Uporabljamo ga že od lanskega poletja, pa za enkrat še nobenega problema. Drugač sem pa mal pregledal, kok različni ojačevalniki stanejo, glede na to, da gledaš na ceno. LINK. Da se dobit tud cenejše