Ojačevalec + 2 zvočnika

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
En starejši par kupuje za v dnevno, ne rabi 5.1 sistema, verjetno tudi 2.1 ne, kaj pa vem.

Hoteli so kupiti od Philipsa en 2.1 sistem za 450 EUR
crazy1.gif
, pa sem rekel, da povprašam katera kombinacija ojačevalca pa dveh zvočnikov bi bila boljša, ker tista plastika se mi ne zdi vredna denarja. TOle: http://www.mimovrste.com/artikel/1230027318/glasbeni-stolp-philips-mcd728

DVD player imata dokaj nov, soliden...rabita ojačevalec (oz. FM tuner) in zvočnike.

Kakšna yamaha + 2 bookshelfa?

Če ima kdo kakšen nasvet kaj kupiti, bi prosil. Pa kje?

PS: Cena cca. 400 EUR skupaj.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Manjši stolp sta že imela, ki pa je rahlo zastaral... Bi šla pomojem en razred višje.
smile-1.gif

Zato sem mislil namesto overkill stolpa, kakšen ojačevalec + 2 zvočnika, ki bosta dala verjetno lepši zvok iz sebe.
smile-1.gif

Zadeva bi bila priklopljena tudi na DVD enoto in LCD TV.

PS: dnevna je lepo urejena, ne vem če paše plastičen stolp notri.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Kaj dosti za 400 EUR ne dobiš, je pa opcija tole:

od poceni receiverjev je opcija edino Yamaha RX397 (cca. 220 EUR), ostalo je vse dražje (HK 300 EUR, Marantz 350+ EUR...)

Od zvočnikov za cca 200 EUR par pa maš opcije:
- Yamaha NXE 800 (sem bil presenečen, ko sem slišal kako igrajo) - 130 EUR/par
- Dali Lektor 1 (zelo dobri, 5* v What Hi-Fi-ju, ampak primerni za res mali prostor) - 200 EUR/par
- Yamaha NS333 (dober zvok, obupen izgled brez mrežic) - 200 EUR/par
- JBL ES30 (največji med vsemi, izgled pa stvar okusa...meni so kul) - 240 EUR/par

Če pa se bodo odličili za mikro stolp za cca. 400 EUR, pa predlagam tole:
Philips MCM 906 - ima lampaški predojačevalec, izredna mehkoba zvoka, dobri zvočniki, vrhunski izgled.

Nisi pa povedal kaka zvrst glasbe se posluša - to je pri izbiri zvočnikov / stolpa najpomembnejši podatek.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Manjši stolp sta že imela, ki pa je rahlo zastaral... Bi šla pomojem en razred višje.
smile-1.gif

samo tega za 400 EUR v skupnem znesku žal ne bosta mogla narediti.

Če ju prepričaš v rang 1.000 EUR za reciver + par zvočnikov potem bo nekaj. V nasprotnem primeru naj kupita vse v enem za teh 400 EUR...drugače bosta razočarana.

Od ojačevalcev poglej še zaMarantz, Harman Kardon, NAD....mogoče bi bilo smotrno nabit kak ojačevalec (npr- NAD) v moči tja 50 W po kanalu, ter neke primerne zvočnike (Čeprav osebno sem najbolj skeptičen ravno kje dobiti kulturne zvočnike, ker je pri nas izbira več kot porazna).

Primer ojačevalca:
http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C315BEE-Stereo-Integrated-Amplifier

(cenovno sumim da bi znal biti tam 300 EUR...vem da so imeli NAD-a v Biga Bangu v BTC-ju)

Zvočniki:
http://www.ideo.si/?k=art&kat=455&art=6924

Zdaj ali sta pripravljena toliko dahnit..je pa zdaj pod vprašajem.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kako se pa kaj Yamaha Pianocraft sistemi obnesejo? Koliko sem bral jih kr hvalijo.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kako se pa kaj Yamaha Pianocraft sistemi obnesejo? Koliko sem bral jih kr hvalijo.

Seka ima doma en stari model v spalnici...ne more prehvalit.