Ojačanje GSM/UMTS signala?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Očitno nima nobeden izkušenj,sedaj sem že dobil na dom+18 eur carinskih dajatev in na telefonu mi je zabilo signal do konca vse črtice:)

Zadeva ima na čkatli tudi CE oznako,tako da je primerna za eu. Škatlica ojačevalca je velika samo cc 8x8 cm in antena je dolga 45 cm,zraven dobil še enih 7 m kabla.
Sedaj grem fiksno montirat in dodatno antenco bom napeljal še v srednji del hiše.
Prejšna situacija je bila takšna,da je bilo zunaj od 3-5 črtic.Znotraj od 0 do 3 črtice in ravno tam kjer ga najbolj rabim je bilo 0 ali včasih 1 črtica

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tole je verjetno dobro samo za pogovore, za podatke pa ne?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Gre za zadevo iz zgornje povezave
smile-1.gif
Sicer je zadeva za ojačanje gsm signala 900Mhz ker mobilnega interneta ne rabim ko imam wifi po celi bajti. Sicer mi kaže na mobitelu 3G in 5 črtic,tako da ne vem točno kako je z mob.internetom.

afna1972

Pripravnik
11. feb 2013
167
0
16
pozdrav, jaz potrebujem nekaj podobnega, očitno ti deluje sedaj super, katerega si pa vzel.....

jaz imam slab signal oziroma ga nimam na delu kjer imam pisarno ostalo po hiši je ok..pa bi to prav prišlo..

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Zgoraj so vsi enaki,jaz sem naročil prvega. Stane cc 56 eur z poštnino +18 eur carine.
Sedaj ga imam provizorišno spodaj v kleti ko imam pisarno,na stopnicah v sredini hiše je tudi dovolj dobro cc3 črtice,na zgornji štuk pa moram potegniti eno od dveh antenc.Torej samo podalšam vmes z kablom.
Zanimivo,zgoraj brez ojačanja nisem imel niti ene črtice in sem bil samo za naslonom fotelja,vmes je okno in pokrita terasa z vidnim oddajnikom cc 7km

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
A lahko stestiras ce tudi tebi okna "pozrejo" toliko signala. Sosed pravi da je pri odprtih oknih drugacen signal kot pri zaprtih. Jaz se nisem probal, sem pa v "nevkopani" kleti (3 slojna "nova" stekla) tudi veckrat nedosegljiv, visje gor (2 slojna 12 let stara) pa se nekako gre s pogorovom. Zunaj je signal recimo da ok (ni pa 5 črtic)

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Thx

Samo še nekaj - a anteno imaš zunaj? Sprašujem, ker bi tudi jaz potreboval ojačevalec, ni mi pa dajati antene na streho. Torej bistvo vprašanja - a lahko poveš ali in koliko ojača signal, če imaš anteno v hiši (tam kjer imaš pač signal še koliko toliko - pri meni je na podstrehi "2-3 črtice" - v zadnjem delu hiše pa "nikakav").

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Tudi če na telefonu imaš poln signal, je to ker ti naprava oddaja signal. Ni pa dejansko stanje, kakovosti signala, ker ga naprava samo posreduje. Ker zunaj hiše imaš ok signal, kakšnega problema nebi smel imeti.
Drugače je pa pri tistih ki imajo komaj signala zunaj, pol pa samovoljno vgradijo napravo in v hiši imajo polno črtic, pogovor jim pa vseeno prekinja. Pol pa se v zid udarjajo, ker so plačali po 100-200 eur pri nas, pa jim zadeva ne dela, kot bi mogla.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja prej sem bil popolnoma brez signala v pisarni(nedosegljiv) ali vsake kvatro 1 črtica, pogovor takrat nikakav,če sem jaz kaj slišal pa drug ni mene.Zdej je pogovor brez napak čist ko suza.
Antena je zunaj cc 2m od tal na žlebu.Kasneje bo tudi samo mogoče malo višje.Jutri prevrtam okenski okvir z 10mm svedrom in vmes zafilam z silikonom!V pisarni met anteno ni bilo dobrega efekta,ker iz nič ali včasih 1 črtica ne moraš ojačat.Tukaj se gre za signal vsaj 2 ali 3 črtice zunaj in potem to preneseš na vsaj toliko ali več v notranjosti hiše.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Thx

Samo še nekaj - a anteno imaš zunaj? Sprašujem, ker bi tudi jaz potreboval ojačevalec, ni mi pa dajati antene na streho. Torej bistvo vprašanja - a lahko poveš ali in koliko ojača signal, če imaš anteno v hiši (tam kjer imaš pač signal še koliko toliko - pri meni je na podstrehi "2-3 črtice" - v zadnjem delu hiše pa "nikakav").

Iz dveh treh na podstehi antena bi moralo delovati tudi gor,drugače pa verjetno imaš možnost ob strani na kakšnem žlebu ali pritrdiš konzolo na steno,ker antena mora biti usmerjena v smer oddajnika.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.573
6.660
113
pri taščici
Kaksen kabel je to med anteno in notri? Bi bil lan kabel ok?
Kako je s frekvenco. 900 je ok? Kaj ce se odlocis in se poslovis od simobila in gres h konkurenci?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.787
5.918
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaksen kabel je to med anteno in notri? Bi bil lan kabel ok?
Kako je s frekvenco. 900 je ok? Kaj ce se odlocis in se poslovis od simobila in gres h konkurenci?
Simobil ima gsm na 900 in umts na 900/2100 Mhz, Telekom ima gsm na 900 in umts na 2100 Mhz.
Iz tega stališča boš šel na slabše.
Višja je frekvenca, slabši je doseg.

https://play.google.com/store/apps/details?id=svetidej.info
in preveri, na katero se telefon poveže:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobilni-informator/bazne-postaje.html

Mogoče bi bil zate rešitev lte na 700/800 Mhz, samo ta je samo za podatke.

http://www.antene-zupancic.si/antene-c-292_313.html
http://www.antene-zupancic.si/kabli-c-292_316.html
http://www.antene-zupancic.si/adapterji-konektorji-c-292_314.html
Če ne veš kaj potrebuješ, jih pokliči in vprašaj.