rabim eno pomoč. na podlagi uporabniške izkušnje, lastne ali bližnjega oz pomoč v obliki konstruktivne argumentirane debate.
nova hiša. toplotne izgube 13 enot. ogrevanje talno in nizkotemperaturna zadeva. v hiši bo kamin v centralnem bivalnem delu. pa bo kaka inverter klima, ki pa je ne bi uporabljal za ogrevanje. drva bodo okol hiše.
opcije vira toplote:
1. toplotna črpalka
1a micka zubadan 8
1b micka power inverter 11
1c toshiba estia 11
1d micka power 8kw, 1 3 fazni
2. peleti
2a centrometal 14 ali 15 kw
3. dvokurišni, peleti plus drva
3a centrometal centroplus 25kw
4. kotel na drva, vpihovanje itd.
toplotne so cca 7500, peleti 2000, peleti + drva 4000, sama drva ne vem, a verjetno okoli 3000.
kaj izbrati za gorenjsko regijo? kje bom varen in varčen? kaki so problemi zubadana in defrostov? kaki so problemi TČ pri delovanju okoli nule, kar je pogosta zimska temperatura? koliko časa mi ni treba kurit, če 1000 L zalogovnik ogrejem na 60 stopinj? bo to par ur, al dan?
če sem kaj premalo povedal, vprašajte.
nova hiša. toplotne izgube 13 enot. ogrevanje talno in nizkotemperaturna zadeva. v hiši bo kamin v centralnem bivalnem delu. pa bo kaka inverter klima, ki pa je ne bi uporabljal za ogrevanje. drva bodo okol hiše.
opcije vira toplote:
1. toplotna črpalka
1a micka zubadan 8
1b micka power inverter 11
1c toshiba estia 11
1d micka power 8kw, 1 3 fazni
2. peleti
2a centrometal 14 ali 15 kw
3. dvokurišni, peleti plus drva
3a centrometal centroplus 25kw
4. kotel na drva, vpihovanje itd.
toplotne so cca 7500, peleti 2000, peleti + drva 4000, sama drva ne vem, a verjetno okoli 3000.
kaj izbrati za gorenjsko regijo? kje bom varen in varčen? kaki so problemi zubadana in defrostov? kaki so problemi TČ pri delovanju okoli nule, kar je pogosta zimska temperatura? koliko časa mi ni treba kurit, če 1000 L zalogovnik ogrejem na 60 stopinj? bo to par ur, al dan?
če sem kaj premalo povedal, vprašajte.