Gre za hišo (klet, pritličje, nadstropje), etaža meri cca. 64 m2. Hiša je starejša, fasada je bila obnovljena l.91, dodatno izolirana z ploščami (5cm stiropor obdan z cementom pomešanim z lesenimi ostružki - pozabil kako se jim reče). Sem opazil, da sedaj ko nam peč ne dela tako kot bi morala (če jo rahlo udariš dela, sama se ne prižge ko pade pod določeno temperaturo na termostatu), temperatura pade v cca. 12 urah za cca. 1 stopinjo. Sicer uporabljamo 1. način ogrevanja, vendar nevem točnih podatkov ob katerih uri se priže in temperature za ogrevanje.
Zanima me kateri način ogrevanja je boljši.
1. Da se peč zjutraj prižge za cca 2 uri, prav tako popoldne okoli popoldne ko naj bi prišli domov, zvečer pa po potrebi.
2. Da se naštima eno fiksno temperaturo na termostat in peč greje ko pade pod to temperaturo.
Nekako mi je bolj logično, da vzdržuješ neko temperaturo kot da niha med recimo 21 stopinjami (zjutraj, popoldne) in 19 stopinjami (ponoči, delavnik).
Zanima me kateri način ogrevanja je boljši.
1. Da se peč zjutraj prižge za cca 2 uri, prav tako popoldne okoli popoldne ko naj bi prišli domov, zvečer pa po potrebi.
2. Da se naštima eno fiksno temperaturo na termostat in peč greje ko pade pod to temperaturo.
Nekako mi je bolj logično, da vzdržuješ neko temperaturo kot da niha med recimo 21 stopinjami (zjutraj, popoldne) in 19 stopinjami (ponoči, delavnik).