ogrevanje vrtne ute

luka51

Guru
16. avg 2007
14.421
5.699
113
ker v hiši ni prostora za delavnico (vrstne hiše)
mamo na vrtu 4x3m uto v kateri je "delavnica"
problem zdaj pozimi ko rihtam smučke je ta da mi zmrzuje voda (rabim za diamante podmazovat) in prsti
smile-1.gif

kaj bi bla najboljša varjanta da me malce greje.
negre se mi da je not 20°ampak samo tolko da je območje delovne mize ogreto vsaj na plus.

recimo všeč so mi toti piščanček grelci v gostilnah, da fajn občutek toplote.
gledal sem nek halogenski grelec v bigbangu za 20€..

samo nimam pojma kaj bi blo najbolj uporabno. kateri grelci so sploh usmerjeni, da ogreva samo tja kamor je obrnjen?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Lahko kupiš kaj električnega (tu imaš opcijo puhalo ali infra..puhalo segreva zrak, infra greje direktno tebe (sevalo)...to so hitri varinati

ali pa nabavi kak zibro 'kamin' pa se greješ na petrolej (to imaš pa neko mešungo med klasičnim grelcem in sevalom)....sredje hitra varianta.

Opcija oljni radiator - radiator, kot rardiator (le da kuri el. energijo)..počasna opcija.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ali pa malega gašperčka na drva.

Po moje še najboljša varianta, če si lahko zrihtaš les ali brikete. Tako majhen prostor imaš konkretno segret v pol ure (ob predpostavki, da ti nikjer ne piha noter).

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ni najbolj ekonomično, ker je velika poraba plina. Vsa razna puhala itd. so namenjena za hitro segrevanje, če pa rabiš normalno ogrevanje dalj časa pa je res najboljši kakšen gašperček za segrevanje celotnega prostora, oz. infra če rabiš samo usmerjeno na enem mestu (še vedno pa v tem primeru ni ogret prostor).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.421
5.699
113
evo hvala za vse info

naročil sem halogensko (infra, kvarčno itd) 1800w 20€
plinske ne pridejo v poštev. prostor je premali in ni šanse da bi še plin kisik kuril in potem še plini od gorenja itd.
plus vsaka stvar ki bi ogrevala zrak, bi blo preveč izgub zaradi tega ker je pač lesena uta
smile-1.gif
izolacije nobene itd.
tak da zadeva da ogreje mene in pa delovno mizo je vse kaj rabim. upam da bo ta zadeva nardila to kaj hočem