Ogledalo - Mazda 2

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Pri izhodu iz pralnice smo opazili, da se je levo ogledalo pomaknilo povsem naprej. Dotična Mazda 2 ima motorčke za pomik ogledal naprej/nazaj. Odslej motorček stalno ropota (in seveda ne premakne ogledala).
Ker sedajle seveda servisi ne delajo več, me zanima, kaj lahko storimo, ker se jutri zjutraj avto potrebuje, motorček pa vztrajno ropota.
Je kakšna varovalka v ta namen?
Kaj se je sploh zgodilo? Se kaj odlomi/sname v takem primeru?

Ta vražja dodatna oprema povzroča samo stroške in težave.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Hmm... lahko se je le snel z nosilca. Povsem preprosto preveriš tako, da probaš vzvratno steklo ko kotih s prstom premikat. Če je vse fiksirano, potem bi lahko bil problem v mehanizmu, če pa ogledalo "skače" v kak vogal , potem je le sneto z nosilca. Zdej kako ma Mzda 2 zadevo rešeno ne vem, ponavadi pa je na vogalu "bunkica", kamor se ogledalo zaskoči. Stestriraj, pa probaj.
LP

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hvala. Je bila sicer cela zgodba.
Najprej so mi na pooblaščenem servisu izključili motorček (ki je sicer stalno ropotal).
Nato sem šel do pralnice vprašat, če imajo slučajno kaj zavarovano. Glede na to, da imajo zraven tudi servis, so se ponudili, da poskusijo urediti zadevo. Avto sem jim prepustil in so razdrli in pogledali (recimo uro in pol). Menda je šel en zobnik v večna lovišča. Ker ga seveda nimajo, so stvar sestavili nazaj in naročili tisti zobnik. Naj bi me poklicali, ko ga dobijo, da zadevo rešijo.
Če bo vse tako, jih bom seveda imenoval, saj so zelo prijazni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@ all... Saj ne da želim pametiti... Ampak kaj vi ne sklapljate ogledal, ko avto zapeljete v pralnico?

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Ne, da se še špegu opere...
smile-1.gif

Je pa res, da mi običajno potem krtača zloži ogledala, včasih naprej, včasih pa nazaj...
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
No, jaz skoraj nikoli, ampak pri Subaruju ni takih štosov
evil.gif
robustnost je robustnost

Šalo na stran - v praksi to počne relativno malo ljudi.

G_K

Zelenc'
28. sep 2011
16
0
1
Jaz vozim raje v ročno pralnico, kar me pride sicer cca. 2EUR na pranje več od avtomatske pralnice, je pa "rezultat" bistveno lepše opran in posušen avto, pa še takih in drugačnih "poškodb" ni.

LP, G.
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ko so bile avtomatske pralnice še polavtomatske in je stric/teta najprej povapal grobo umazanijo z vozila, te spustil v pralnico, vklopil mašino... je med drugim tudi odstranil ali zaščitil anteno in zaprl ogledala. Sedaj verjetno enako piše na navodilih za uporabo? Ker drugače bi redno prihajalo do tovrstnih poškodb - recimo nesnemljiva strešna antena dolžine 80cm? Jo moraš zalimat ob streho, drugače verjetno ne bo preživela.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Ja, saj tukaj je tudi vedno stric, ki to uredi. No, po lastnih izkušnjah verjetno, ker meni nikoli ne reče za ogledala in nikoli ni bilo težav
evil.gif

Pri ženi pa ...
10.gif

Pa saj ni panike, da ne bomo offtopic - pustimo sedaj razlike. Tako je naneslo in tako je pač bilo. Če bodo uredili tisti jebeni motorček, bo vse v redu, sicer ga bomo pa izključili.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Upam da se vse dobro izteče.....drugače je pa vedno treba ogledala notri poklopit oz. če se avtomatsko jih zapreš, prav tako anteno odstranit, oz. prosit tistega da jo prilima....je pa lepo da so ti šli na roko, ker ponavadi piše da moraš sam vse to urediti. Včasih so oni...ampak je dejansko prihajal do dogodivščin, da je imel nekdo napol polomljeno ogledalo, ga je tisti tip prijel in je v roki ostal...nato pa krivil njega...zato tega več ali manj ne delajo nikjer, če sam narediš dobro zate, če ti stran kaj potrga, ti piše da si sam kriv ker jih nisi poklopil.