Odzračevanje hladilnega sistema

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
88
0
6
kako je najlažje odzračiti hladilni sistem? sem najdel tri ventile/čepke. eden je na cevi katera gre na pečko za vroč zrak v kabino ( zgleda kot ventilček pri kolesu ) , eden je čep na vrhu hladilnika , potem je pa še nekaj na koncu valja kateri je pozicioniran nad svečkami ( nimam pojma kako ši se bolje izrazil , ima pa za razliko od tistega plastičnega ventilčka od pečke kovinski ventilček z notranjo zaporo - res tak kot pri gumi za avto ) . Pomoje je treba segret avto potem pa spustit zrak na vseh lokacijah ven, ohladit dolit hladilno in ponovit vajo ?

Imam prav ? aja avto je citroen xsara 1.6, brez klime

lp

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Vsakega posebej, glej da motor laufa, da se ogreje na delovno temperaturo ( parkat naj se vklopi ventilator) vmes imej ekspanzijsko posodo zaprto (nekaterim avtom se termostat noce odpreti ce v sistemu ni pritska) in po potrebi donalivaj tekocino.
Pazi ko odpiras posodo, ker te lahko opece. Odpiraj pa po tem ko se ugasne ventilator.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Jaz sem pred kratkim menjal antifriz na Xsari. Odzracil sem na ventilcku, ki je na cevi, ki gre v kabino. Tisto se mi zdi najvisja tocka v sistemu. Drugih ventilov za izpust zraka (o katerih pravi YOGURT) namrec nisem opazil.

Danes sem pred semaforjem opazil, da se je temperatura pri cakanju pred semaforjem rahlo dvignila (okoli 95 st. ), sicer je tam okoli 90 st. +- 2 st. Ko sem speljal je po nekaj casa padla nazaj na 90 st. Celzija. Tudi na avtocesti pri 130 km/h ne narasca.
Sedaj me zanima, ali je to normalno oz. je morda problem, da je se kaj zraka v sistemu. Gretje deluje normalno, pravtako ne slisim nobenega pretakanja tekocin.

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Ventilator se je vklopil. Saj je morda to normalno, kar se je meni pripetilo... Prej namrec nisem bil toliko pozoren na nihanje temp. motorja.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A mogoče kdo ve kako se na Volvotu 2.4 turbo odzrači sistem? Nobenega čepa namreč ni nikjer, samo cevka iz vrha hladilnika v vrh raztezne posode. Ali to pomeni samodejno odzračevanje??