Odvetnik-plačilo na roko

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Zanima me zakaj odvetniki vse kasirajo na roko, brez računa, brez vsega....
Sem enkrat enemu rekel da naj mi da TRR da mu nakažem in mu je kr slabo postalo...
Ne, ne ...to ne gre mi reče...kr gotovino mi prinesi !

Utaja davkov ?????
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Zanima te in sprašuješ tukaj? Vprašal bi njega. Si se zmenil za plačilo v fiksnem znesku? Ok, plačaš na račun, pa če mu vmes 3x slabo postane in pobruha svojo pisarno. To ali pa naj se obriše pod nosom.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Zanima me zakaj odvetniki vse kasirajo na roko, brez računa, brez vsega....
Sem enkrat enemu rekel da naj mi da TRR da mu nakažem in mu je kr slabo postalo...
Ne, ne ...to ne gre mi reče...kr gotovino mi prinesi !

Utaja davkov ?????
evil.gif

Zadeva je zakonita.

Citat:

10. člen

(predujem)

Odvetnik lahko od svoje stranke pred zaključkom postopka zahteva plačilo primernega predujma za že nastale nagrade ter že nastale in predvidene izdatke. O prejemu predujma mora stranki izdati potrdilo.

Na koncu pa izda račun ali izterja glede na uspeh od nasprotne stranke.

Potrdilo si pa dobil a ne...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Zanima te in sprašuješ tukaj? Vprašal bi njega. Si se zmenil za plačilo v fiksnem znesku? Ok, plačaš na račun, pa če mu vmes 3x slabo postane in pobruha svojo pisarno. To ali pa naj se obriše pod nosom.

Plačaj predujem ali pojdi drugam
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Indeed, ampak na TRR.

edit: me prav zanima kaj se bo izcimilo z novimi davčnimi blagajnami, ker bistre glave predvidevajo, da bodo advokati prenehali poslovat z gotovino?

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ah kje pa, tisto bo ziher samo za bifeje.

Kateri inšpektorčič v državni službi (beri nesposoben) se pa upa it zajebavat privat odvetnika (morda slab, ampak tudi slab je bolj sposoben od državnih uslužbencev).

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Indeed, ampak na TRR.

edit: me prav zanima kaj se bo izcimilo z novimi davčnimi blagajnami, ker bistre glave predvidevajo, da bodo advokati prenehali poslovat z gotovino?

Stranki je bolj ugodno, da odšteje na roko kot pa da dobi pravi račun, ki si ga ne želi.
Predujem pa ne "moreš" nakazat na TRR, ker vsak priliv na trr zahteva račun
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to pa nebo čisto držalo........

predujme se lahko nakaže na trr....... pa tud DDV morš obračunat....... seveda če gre za pravno osebo (davčni zavezanec).... eni tud pravijo temu delni avans.. Pravzaprav bi morali vse zneske ki so večji od 420€ clo obvezno plačat preko TRR-ja...

so pa skoraj vsi odvetniki, davčni zavezanci, še nisem srečal enega, ki to nebi bil...