odtok za sušilni stroj

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Imam kondenzacijski sušilni stroj z možnjostjo nabiranja vode v posodo ali odtekanje v sifon.
Imam tudi sifon na dva priključka. Problem nastane pri kolenu za na sifon. Sušilni stroj ima cev z notranjim premerom 10mm, takega kolena pa nikjer ne dobim, vsi imajo samo za pralni stroj. Vprašal sem v lokalnih vodovodarskih trgovinah, merkurju, inposu, bauhausu.

Kje naj to dobim?

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
razlog je v tem zakaj bi, če ni potrebe. Samo zaradi tega, ker je bolj komot če ni potrebe po praznjenju.

saj v najslabšem primeru bom dal iz mesinga zastružit vmesnik na debelejšo cev in priklučil na standardno koleno.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jaz sem v steno vštekal koleno 90 stopinj in ga zaprl s pokrovom. V pokrov sem zvrtal luknjo ( recimo da fi 9,5mm) in vanjo vtaknil cevko od sušilca. Funkcionira bp.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Če prav razumem rabiš adapter ki ima 10mm smrekco za cev nataknit in pa potem dalje klasični colski priklop za sifon?

Kitajci prodajajo če že pri nas ne dobiš. Bi pa skoraj moral dobit, samo to se ne uporablja v vodovodarstvu ampak je treba iskat v drugih trgovinah (beri kakšne hidravlične napeljave imajo to, mogoče celo za plin, ...).

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Jaz sem v steno vštekal koleno 90 stopinj in ga zaprl s pokrovom. V pokrov sem zvrtal luknjo ( recimo da fi 9,5mm) in vanjo vtaknil cevko od sušilca. Funkcionira bp.

Glede na to, da pralni stroj vodo tišči pod pritiskov v odtok, a ne obstaja varianta, da to vodo porine v sušilca?

Ker pri eni stranki sem imel težavo, da je bila na isti odtok priključena še klima. In je potisnilo umazano vodo v klimo in potem ven po tleh....

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če prav razumem rabiš adapter ki ima 10mm smrekco za cev nataknit in pa potem dalje klasični colski priklop za sifon?

Kitajci prodajajo če že pri nas ne dobiš. Bi pa skoraj moral dobit, samo to se ne uporablja v vodovodarstvu ampak je treba iskat v drugih trgovinah (beri kakšne hidravlične napeljave imajo to, mogoče celo za plin, ...).
prav razumeš. Ta smrekica pa mora bit pod kotom 90°.
Če kombiniram z mesing in kovinskimi standradnimi priklopi morem uporabit adapter in potem smrekico. na koncu je 10cm dolgo in vodoravno. Kar mi pa zvija razdelilec na sifonu, da ni več vodoravn.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:

Glede na to, da pralni stroj vodo tišči pod pritiskov v odtok, a ne obstaja varianta, da to vodo porine v sušilca?

je namenski razdelilec, ki ima ločen vsak del in pa v vsakem delu gumjast lamelni ventil, ki ne pušča vode v drugo cev.
3145_HL_priklju%C4%8Dek_za_pralni_stroj,_dvojni.png

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:

je namenski razdelilec, ki ima ločen vsak del in pa v vsakem delu gumjast lamelni ventil, ki ne pušča vode v drugo cev.
3145_HL_priklju%C4%8Dek_za_pralni_stroj,_dvojni.png

Mogoče se bo stranka sama javila...

točno to je bilo vmes. Po dveh letih pa štala... tesnila so utrdela do te mere, da ni več tesnilo

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sem šele kasneje videl da ima en sifon in "razdelilec" . Jaz imam dva odtoka, ki se sicer kasneje združita v enega. Glede na slikico - namesto smrekice daj god čep (običajno je pri novih sifonih za kuhinjsko korito že zraven) in naredi tako kot sem naredil jaz ali pa v čep privijači manjšo "smrekico" in nanjo natakni cevko sušilca.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
ej samojed zmagal si
smile-1.gif

Točno to bom nardil. čep pa not luknjo not in rešim kot pri kakih akvarijskih zadevah.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a mora bit za odtok prosti pad, ali je lahko mal gor mal dol cev in bo samo porinlo?
Nimam še sušilca, razmišljam, pa da bi predelal, vendar bo odtok malo višje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
nevem kako majo ostali.
Moj ma kondenzator na spodnjem delu potem pa cev iz kondenzatorja gor v zbiralnik na zgornjem delu. Tako, da v vsakem primure vodo črpa.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Pri gorenjevem sušilcu sem originalno gumjasto cevko(fi ca 10mm) enostavno vstavil v talni sifon in jo pritrdil z vezico. Nič lažjega, pa še sifon se mi nikdar več ne bo posušil
wink-1.gif