odtok iz kuhinje - NUJNO

Jolly1972

Pripravnik
18. feb 2011
36
0
6
Zdravo,

prosim za vaše mnenje - obstoječi odtok iz kuhinje (pomivalni stroj in korito združena) moram "po drugi poti" speljati do greznice...ali je preboj skozi steno (siporex), ter potem po zunanji strani okoli 3 metre v zidu (rezanje ni problem) in zopet notri v kurilnici,kjer je najbližji priklop na 50 cev ki vodi potem do 120 kanalizacijske, izvedljiv ?
Zanima me namreč ali je lahko problem kondenz če bo izliv topel - čez bo zaenkrat lepilo (kit), kasneje pa 12cm fasada ?

hvala za hitre odgovore

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Luknje zatesniš s purpeno, ne bo nobenega problema.

Če bo kasneje čez fasada pa sploh en bo nobenega problema. Tako da...veselo na delo.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Pa tudi dokler je ne bo - cev ima lahko -20 stopinj, pa če skoznjo sputiš samo 2 deci mrzle vode, bo voda prej odtekla kot zmrznila.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Ti samo pridno delaj in ne se bat
smile-1.gif

pozdrav.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Pa tudi dokler je ne bo - cev ima lahko -20 stopinj, pa če skoznjo sputiš samo 2 deci mrzle vode, bo voda prej odtekla kot zmrznila.
Pravzaprav bi bili ravno taki majhni izpusti problematični. Ker če ima cev dejansko -20C, se ob tako majhni količini vode ob steni naredi tanka plast ledu. S časom se ta led ohladi na temperaturo okolice, ponovno pride majhna količina, nova plast - čez čas se zadeva zamaši.
Teoretično.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Jaz imam po zunanji strani stene navpično cev odtoka iz kuhinje. Na koncu se združi s kanalizacijo pod nivojem tal že na zunanji strani. Zaenkrat ni bilo težav (dobro desetletje), nekaj let je bilo tudi brez fasade. Bilo je samo malo skrito v purpen. Ko so mi tako naredili, pa mi ni bilo preveč všeč, ampak so me prepričali, da je to OK.