Odstranjevanje smole z laka

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hej. Na morju sem imel parkiran avto pod borovci, sedaj je cez cel avto en kup kapljic smole. Avto sem dvakrat vmes na morju pral v pralnici samo ni kaj prevec pomagalo.

Kako se tega lotiti, da bo najlažje odstraniti, pa da cesa ne uničim?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Lahko se matraš z oljem, samo gre počasi.
Lahko pa uporabiš tole, odstrani hitro in brez posledic. Uporabljam že nekaj let.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Z oljem gre lepo dokler samo je čisto sveža, da se ne lepi nazaj in jo kar posvaljkaš dol.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Aja pa ko je ynos objavil sliko Škode pod borovci, sem vedu da bo kmalu tudi tole temo odprl.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Hej. Na morju sem imel parkiran avto pod borovci, sedaj je cez cel avto en kup kapljic smole. Avto sem dvakrat vmes na morju pral v pralnici samo ni kaj prevec pomagalo.

Upirabi čisti alkohol. Gre dol za šalo (verjetno bo daleč najcenejši). Ko odstranjuješ uporabi mehko krpico, močno zaliješ in nežno (!) drgneš.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vprašal kolega, ki parkira pol Leta voz pod borovci. Je rekel avtopralnica samopostrežna v fuzinah ta nova , aktivna pena cez cel avto in pustis gor par minut. Rabis ene 2x, 3x oprati pa gre. Je rekel, da on ne drgne z ničemer ker dostkrat sam razmazes flek, je bolje s strajfixom. Sem probal, pa je slo enih 90% dol iz prve. Vsi vecji fleki so sli, malo drobnih Pikic je ostalo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113

Jedilno olje pa samo obrišeš

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Vprašal kolega, ki parkira pol Leta voz pod borovci. Je rekel avtopralnica samopostrežna v fuzinah ta nova , aktivna pena cez cel avto in pustis gor par minut. Rabis ene 2x, 3x oprati pa gre. Je rekel, da on ne drgne z ničemer ker dostkrat sam razmazes flek, je bolje s strajfixom. Sem probal, pa je slo enih 90% dol iz prve. Vsi vecji fleki so sli, malo drobnih Pikic je ostalo.
Že večkrat preverjeno z jedilnim oljem.... Z robčkom namočenim v jedilno olje samo obrišeš in je to to