Odstranjevanje etiket nalepk

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Razen bencina in fena
Obstaja kako sredstvo za odstranjevanje etiket. Predvsem iz plastike.
Po možnosti v sprayu
cheer.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne vem če se ga dobi tudi v spraju, vsekakor pa je daleč najbolj učinkovit white špirit.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
brake cleaner

povem iz lastnih izkušenj. Našpricaš, pustiš par sekund in obrišeš s papirnato brisačko. Nič se ne svaljka, nihče ne ugotovi, kje je bila nalepka nalepljena

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Razen bencina in fena
Po možnosti v sprayu
cheer.gif

Se dobi, mi smo ga imeli za ostranjevanje nalepk/etiket na termo printerju, če so se zalepile na gumijast valjček. Pravzaprav je to odstranjevalec ostankov lepila. Imena se ne spomnim, ker ga nimamo več, vem pa da ga je izdelovala slovenska firma. Lahko pa ime sporočim zvečer, ko se vrnem domov.
Sicer pa lahko poskušiš z Loctite 7200.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Jaz navadno etiketo nežno pogrejem z vžigalnikom, da se lepilo zmehča, potem jo pa lahko previdno odlepim, brez da se etiketa strga.
Ta trik mi je pred leti pokazal model v eni od prodajaln CDjev, na katerih so mi šle vedno na jetra etikete s cenami.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Kje pa to dobim?
kar sem googlal v trgovinah z avtodeli in podobno.

Rabim da to čimprej spusti ne morem čakati pol ure za eno etiketo ker potem to traja 100 let
evil.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
iskati moraš pod čistilo za bremze. Moj to kupuje v EUROTONU. Pri tem ne rabiš čakat pol ure, našpricaš - počakaš par sekund - obrišeš. Če je zelo močna nalepka, še enkrat našpricaš in obrišeš - nobenih ostankov več.

evo enega

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik halo pravi:
Razen bencina in fena
Po možnosti v sprayu
cheer.gif

V Hoferju imajo občasno pisalo za odstranjevanje nalepk. Še nisem imel primera, da nebi šla lepo dol. Pa še diši po pomaranči :D