Odskodninski odvetnik?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Rabim odskodninskega odvetnika ker se ne morem zmeniti.

Ko sem se preselil, mi izdajatelj kreditne kartice ni mogel posiljati na nov naslov (ocitno je bila ena vrstica prevec) in mi je racune posiljal na stari naslov. Ker seveda poste nisem dobil, so mi zaracunavali opomine in obresti.

Racune so mi posiljali tudi po emailu. Nisem hotel, da bi veljalo, da sem napacno naslovljene racune prejel, zato sem pisno zavrnil uporabo e-mail naslova.

Imel sem dovolj in sem placal vse racune in opomine in neupravicene obresti in v emailu direktorju (in s kopijo v priporoceni posti) odpovedal clanstvo. Kljub temu mi se vedno posiljajo racune z zneskom 0.00 po emailu (in samo po emailu).

Rad bi imel mir in imena te kreditne kartice nikoli vec videl v nobeni posti in v mojih emailih.

smile-1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Verjetno bo najbolje, da najprej prebereš splošne pogoje glede odpovedi za tvojega kartičarja.

Potem pa:
a) če si pijan pisal željo, da bi za navedeno našel odškodninskega odvetnika (?!?!?), se počasi strezni
b) če trezen pišeš take ideje, pojdi na pijačo (več njih)

In ne išči zdaj še odvetnika zaradi mojih dobronamernih izjav
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
In sedaj bi rad kaj? Odškodnino za duševne bolečine? Odškodnino za prenapolnjen nabiralnik, v katerega je poštal metal račune? Odškodnino za neupravičeno uporabo email naslova? Ali za exceeding quota na email strežniku?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imam kolega, ki sem mu je dogajalo podobno. Človek je popizdil, šel do najboljšega odvetnika v svojem kraju in iztržil okrog 6.000eur. Tako da zbiraj dokaze in čimprej do odvetnika!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Malo oladita.
1. če se preseliš javiš nov naslov in zahtevaš, da ti pošiljajo pošto tja. Popravi me ampak naslovi so v SLO bolj ali manj enoznačni: ime priimek, ulica (naselje), hišna št., poštna številka, pošta. Kaj od tega ne morejo napisat?
2. Če so ti javili, da ti pošte (iz meni nejasnega razloga) ne morejo pošiljati na nov naslov in ti jo bodo na stari, bi se lahko enkrat na mesec potrudil pa pošto dvignil tam, ali pa prosil koga, da ti jo prepošlje.
wink-1.gif

Sodišče bo na prvi stopnji prav gotovo razsodilo v tvojo škodo, mogoče ti Strassbourg po kakih 15 letih da prav.
smile-1.gif

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
@Sulc
Steje se, da je račun pravilno vročen, če je bil poslan po pošti na zadnji naslov, ki je bil s strain imetnika kartice posredovan izdajatelju.

Posamezen clan lahko brez pojasnila odpove kartico. Imetnik lahko kadarkoli enostransko pisno odpove pogodbo/članstvo
z enomesečnim odpovednim rokom.

@McGiver
Nisem trdil, da sem se preselil v SLO. Oprosti, ampak zivimo v EU in slovenska banka mi ne more prepovedati da se npr. iz Kopra preselim v Trst,

Bilo bi bolj fer, ce bi mi oni odpovedali kartico, ker me imajo sedaj za placilno nesposobnega, ne pa do so ignorirali mojo spremembo naslova, ker nimajo v racunalniku polja ya drzavo.

Ne strinjam se s teboj: Zakaj bi imel stroske in hodil nazaj ?Na primer: Ce se locis od zene potem ne zelis, da ona vidi tvoje racune.

Bi sprejel tudi posiljanje pote po emailu, ce bi se lahko zmenili da mi ne zaracunavajo njihovih lastnih napak. Moti me njihova nesramnost, ker so mi zaracunavali opomine in zamudne obresti.

smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Men se je ČIST ISTO dogajal. Pol sem pa našel kreditno-kartičnega odvetnika in so mi pol dal viso z naloženimi 10.000€, za odškodnino.

Ampak zgleda so še to zajebal, ker sem skuril že za 15.000 pa še zmer dela.

Zaradi tega zdaj živim v strahu, da bodo en dan opazili napako. Zaradi tega vsakodnevnega duševnega trpljenja že pripravljam nov odškodninski zahtevek. Tokrat pri psihološko-kartičnem odvetniku.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Izdajatelj kartice se mi je zameril do konca. Ko sem se pritozil nad njihovim ravnanjem so mi dali odgovor s tem, da so blokirali mojo kartico. Verjetno si predstavljate, kako prijetno je ko prides pozno zvecer v hotel, ki si ga rezerviral in garantiral s to kartico in ti povejo, da ni vec tvoje sobe, ker je tvoja kartica neveljavna.

Kartico sem zato pred 6 tedni pisno odpovedal, kopijo odpovedi sem poslal ustreznemu dtazvenmu nadzornemu organu. Odpovedni rok je 1 mesec. Se vedno mi posiljajo racun z znsekom 0.00.

Enostavno zelim, da me nehajo moriti.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Men se je ČIST ISTO dogajal. Pol sem pa našel kreditno-kartičnega odvetnika in so mi pol dal viso z naloženimi 10.000€, za odškodnino.

Ampak zgleda so še to zajebal, ker sem skuril že za 15.000 pa še zmer dela.

Zaradi tega zdaj živim v strahu, da bodo en dan opazili napako. Zaradi tega vsakodnevnega duševnega trpljenja že pripravljam nov odškodninski zahtevek. Tokrat pri psihološko-kartičnem odvetniku.

priden.gif