Odprtje računa v Avstriji

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Enkrat je že bila podobna tema, pa je zastarela...

Torej kako se lahko odpre TRR v Avstriji na fizično osebo? Katero banko priporočate in koliko znese letno vodenje računa (z obvezno ebanko).

Thanks!

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Hvala, zgleda zanimivo.
Prav bi mi prišla tudi fizična poslovalnica. Aja, lokacija Graz.
Še mogoče kakšen predlog?

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Pa lahko plačo s Slo normalno nakazuješ na račun v avstrijski banki? Kako je pa potem z bankomati ipd.? Predvidevam, da ni nobenih težav.

Namreč že lep čas se spravljam stran od NLB-ja, pa priznam, da sem malenkost len.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Pred easy bank sem bil na Raiffeissen Strassgang - poslovalnico imajo tudi v Shopping centru Seiersberg.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Bom verjetno res tale easy bank izbral. A da ti bankomat kartico pošljejo v SLO, zaračunajo 25€?

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Veliko Slovencev hodi v Avstrijo po kredite, ker so OM bolj ugodne in eden od pogojev je seveda da pri njih odpreš račun, na katerega moraš imeti prilive.

Če pa misliš s kakšnimi nakazili kot namen pranje denarja, so pa te časi mimo. Avstrija je začela poročati.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
94
48
Citat:
Uporabnik teapot pravi:
Pa lahko plačo s Slo normalno nakazuješ na račun v avstrijski banki? Kako je pa potem z bankomati ipd.? Predvidevam, da ni nobenih težav.

Namreč že lep čas se spravljam stran od NLB-ja, pa priznam, da sem malenkost len.
Sem v podobni situaciji. Odločil sem se da grem. Ima kdo kak konkreten predlog?

- Dacarji me itak opilijo, tako da bivše zgodbe o "tajnih" računih niso faktor, račun mislim (skladno z zakonom) prijavit na DURS.
- Bistven je online banking in dvig na bankomatih v evroobmočju brez provizij ter plačilo na Maestro plačilnih mestih.
- Ker bi hipotetično čez kako leto jemal kredit za nepremičnino, bi nesel s sabo par 10k€.

V glavnem, kar dobim pri NKBM, NLB... bi rad čez severno mejo. Predlogi in izkušnje dobrodošli.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pa si pregledal ponudbe tujih bank pri nas? Ker tele dve katere si navedel so itak top katastrofa, in kaj v bistvu želiš, pričakuješ od banke?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Zakaj pa ne BKS Bank v Sloveniji? Jaz imam z njimi super izkušnje, račun je tja nesla tudi mama. Ugoden stanovanjski kredit, 4€ mesečno za račun (free bankomat, free plačevanje položnic preko e-banke, BA kartica s 1000€ rednega limita, Mastercard). Nobenih pripomb.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Predpostavimo, da se Slovenija odreče EUR-u. Kaj bi se zgodilo z vlogami slovenskih državljanov v BKS Predstavništvo v Republiki Sloveniji?

Bi vloge ostale EUR ali bi bile pretvorjene v domačo valuto?

Odgovor na to enostavno vprašanje ti bo povedal, zakaj hočejo ljudje odpreti račun v Avstriji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Če bi prišlo do tega, bi imeli ljudje dosti več za skrbet, kot njihovi prihranki v avstriji.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če bi prišlo do tega, bi imeli ljudje dosti več za skrbet, kot njihovi prihranki v avstriji.

Imaš prav. Je pa tudi res da bi imeli eno veliko skrb manj. Veliko bolj nevaren pa je kredit v Avstriji za primer izpada SLO iz EUR območja...

Mene tudi zanima odprtje računa v AUT - torej izkušnje ljudi ki to že imajo. Kako je s stroški, formalnimi stvarmi ipd. Ta račun bi uporabljal za varčevanje poleg tega pa bi imel še maestro z možnostjo brezplačnih dvigov v EUR območju.

Kolikor pa vem je davčna tajnost ostala. Je pa res da je precej draga:
uf-1.gif

http://www.dolceta.eu/slovenija/Mod2/Obdavcitev-obresti-ustvarjenih-v.html

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Neumen je tisti, ki ima transakcijski in varčevalni račun v isti banki, da ne rečem v isti državi.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Če pa misliš s kakšnimi nakazili kot namen pranje denarja, so pa te časi mimo. Avstrija je začela poročati.

Od kod tebi info, da je Avstrija začela poročati? To ni res.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
94
48
Je pa res, da če DURSU sam računa v tujini ne prijaviš, si v prekršku za 120 - 1200€.