Odprtje računa na banki

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Mati bi odprla svoji 16 letni hčeri račun na banki kot zakoniti zastopnik. Hči bi na račun dobila plačilo za priložnostna počitniška dela in sem pa tja kakšno dnevnico iz športnih tekmovanj... manjši denar.
Težava je v tem, da ima mati blokiran račun (izvršbo) in dobiva le zajamčen znesek ostalo ji vzamejo. Zdaj se boji, da bodo zaradi njenih težav sredstva rubili tudi iz hčerinega računa, ker bo zakoniti zastopnik. Ali kdo ve kako je s tem?

Hvala za odgovore

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Laicen odgovor; mislim da ne, vsaj ne zdi se mi logicno. Pa mora biti mama pooblascena. Prej bo vrnila, manj obresti bo vrnila

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Jaz tudi ne vem, zakaj bi morala mati biti pooblaščena, oz. zakaj bi sploh morala iti s hčerjo na banko. Jaz sem si svoj prvi račun odpr nekje pri 14. ali 15.
Takrat sem se najprej moral prijaviti na študentski servis, potem pa sem lahko s potrdilom servisa odpr bančni račun dijaka/študenta.
Vse sam, brez staršev.

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Račun lahko odpreš ko si star 18 let. Do takrat samo z zakonitim zastopnikom razen če boš na račun prejemal štipendijo, kar moraš dokazati.