Odprtje poslovnega računa v avstriji

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sklepam, da ne moreš odpreti računa, v kolikor je firma registrirana samo v Sloveniji - se motim? Je kakšen haklc kako to rešit?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Kaj misliš s tem "v kolikor je firma registrirana samo v Sloveniji"? Nič jasno
confused-1.gif

Če te zanima ali slovensko podjetje lahko odpre poslovni račun v Avstriji, je odgovor da.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Bom raje drugače vprašal:
- katero banko priporočate (da ne odkrivam tople vode)
- katera je najbolj prijazna do komitenta ( sorazmerno s ceno)
- podpora elektronskem poslovanju
- katere kartice
- višine limitov
- višine posojil ( ne daj bog a nikoli se ne ve)
- iščem banko med Pliberkom in Celovcem.

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ja, bi blo fajn če bi kdo kaj povedal o tem, ki že prakticira z računom v avstriji.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Zgleda nihce al ne posluje al pa noce povedat. To je ena izmed najbolj varovanih skrivnosti.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ni skrivnost, vendar utaj tam čes, če si mislil, ne boš delal, ker bo naš DURS prej vedel, da si tam odprl račun, kot tvoja žena in ja lahko ga odpreš, moraš ga pa v 8 dneh tudi prijaviti na Dursu in potem, tudi poročati vsako transakcijo na takem računu, kar v Sloveniji počnejo banke za komitente, tako, da prednosti ne bo, morda edina trenutna še prednost, da upniki iz Slovenije zaenkrat še zelo težko naredijo izvržbo na tak račun, vendar se po informacijah, ki jih imam tudi to ureja in bo kmalu drugače !

Sicer pa bank je gor najmanj ene 10, celo take, kjer govorijo Slovensko .......... ravno v Pliberku je takšna ....

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
ne zanima me utaja zanima me boljša bančna politika in normalno kak kredit za razvoj podjetja, ki ga tukaj lahko samo sanjaš in kaka premostitvena sredstva vsaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Tudi avstrija ni sanjska dežela za kredite, ali kaj misliš, da jih pa tam dobiš brez pravega zavarovanja?

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
To itak tudi vem sam sem pred dvema mescoma nujno potreboval računalnik stari je odpovedal in za delo ga nujno potrebujem cca 2400€ za nakup novega pa ravno smo meli manjko prihodkov in sem reku ajde je sila grem na banko povprasat in me gldko odf... Oz celo ponudili so mi kredit da ga zavarujem s hipoteko. Ja noro za 2400€ da dam stanovanje pod hipoteko plus se poroka.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Pa si poskusil tole vse skupi je natega na kubik imam manjše podjetje, ki obrne nekje do 25 k eur/leto nič več da bi dobil financiranje bi moral met promet nad 35 k eur / v opomnik, če bi obrnil 35 k in več nebi rabil financiranja.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Na koncu koncev lahko samo povem, da je na žalost najcenejši posojilodajalec Mercator sem ga pač na piko vzel brez obresti in zajebancij in basta mir.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Sem pa slisal da podjetniki z pozitivo dobijo lazje posojilo za nakup opreme in manse investicije v Avstriji kot pa pri nas.

Nazadnje urejeno: