Odprte hiše

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Razmišljam enako, bom pa vseeno šel kaj pogledat , mogoče pade kakšna ideja, ali pa vsaj potrditev da je kakšna ideja na slikah dejanski mimosun.
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Poznam 3 objekte iz zemljevida in so vsi trije znani kot velikei felerji v gradbeništvu (zaradi napak, predvsem težav z meteornimi vodami). Vse 3 objekte se je seveda gradilo iz raznih evropskih, državnih in občinskih proračunov.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
recimo montažna hiša..še vsako ko sem pogledal-hodil škripa, in nadstropje "diha". dobiš hitro potrditev da je masivna gradnja boljša smer. Itd. Gledam pa bolj iz oči praktičnosti, ker v bajti bom živel ne pa jo gledal
wink-1.gif
Recimo lesene fasadi ki ratajo sive :S So mi všeč na slikah ampak resnica pa potem ni več tako lepa brez vzdrževanja itd. Recimo pogruntavščina pralnice v kleti...potem pa ženska laufa gor pa dol s perilom, tudi zmagovalna. In še kup čudnih kotov ali pa zelo "uporabne" galerije, ko maš balkone v hiši, ki so samo sebi namen in odžirajo prostor itd. Je pa fensi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
Nič od naštetega ni "dejanski mimosun", le različne želje, navade in zmožnosti.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.153
673
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še en prispevek na to temo.

http://www.rtvslo.si/zabava/le...loveniji/347839

vidim, da so tudi v velenkovcu marsikaj poštimali, bi bilo tudi za videt to novo promenado.

men je promenada lepa, zaje** je recimo tam kjer so ulili beton po tleh, potem so ga pa štemali ven, sedaj je tam recimo razbrazdano, ko dežuje poln lužic, pozimi bo pač drsališče verjetno
smile-1.gif

drug zajeb je verjetno ta beli beton, ker so ga skaterji že uniči, ni več beli, pa tudi mularija se z bicikli gor fura pa "na črto" bremza.

tamala dva najbolj uživata na "telebajskih" ko so umetno naredili hribčke pa travo položli, ne vem zakja tk uživata se kotalit dol
smile-1.gif

druga stvar je parkirna hiša, lahko bi še bil kak štuk kamot zraven, problem bo parkiranje popoldan, ker komplet patronažna služba ZD Velenje parkira spodaj v hiši in takoj zasede nekje 15parkirnih mest.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
recimo montažna hiša..še vsako ko sem pogledal-hodil škripa, in nadstropje "diha". dobiš hitro potrditev da je masivna gradnja boljša smer. Itd. Gledam pa bolj iz oči praktičnosti, ker v bajti bom živel ne pa jo gledal
wink-1.gif
Recimo lesene fasadi ki ratajo sive :S So mi všeč na slikah ampak resnica pa potem ni več tako lepa brez vzdrževanja itd. Recimo pogruntavščina pralnice v kleti...potem pa ženska laufa gor pa dol s perilom, tudi zmagovalna. In še kup čudnih kotov ali pa zelo "uporabne" galerije, ko maš balkone v hiši, ki so samo sebi namen in odžirajo prostor itd. Je pa fensi.

Se strinjam...zidovi morajo vzdržati zadetek vsaj 40 mm granate...če baba laufa po štengah gor in dol, pa ni nič narobe...
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
wink-1.gif

Zanimivo...sam pa, ko sem še odločal ali gremo zidat, ali greva v montažno preizkusil 3 montažne in nobena (!?) NI škripala.
Tudi moja, sedaj stara 4 leta ne kaže nič, da bi začela škripati...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ni vsem vse všeč. Sam živim v zidani, pa bi šel takoj v montažno. Še rajši v leseno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja sej, pravim, da sem se odločil za montažno, teče že 5 leto in nič ne škripa, poka itn....

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
To je tako, kot bi odgovoril, zakaj imajo nekateri radi olive, drugi pa ne.

Tehnično gledano pa ne vidim kakih zadržkov pri nobeni.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Nič od naštetega ni "dejanski mimosun", le različne želje, navade in zmožnosti.

mariskaj je mimosun, resda si graditelji potem to ne priznajo in se pač navadijo, požrejo al kako že rečemo.

Bil na ogledu ene hiše, dost alternativne, zanimiva gradnja itd, ampak sam nebi imel take, me je nekaj stvari precej zmotilo. Nekaj idej je bilo pa povsem identičnih, ki jih imam tudi sam. Itd, nekaj stvari pa bi bilo tudi uporabnih.

Meni gre bolj zato, da se na napakah drugih kaj naučimo. eni pač temu rečejo slovenska navada al kako že?!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
Kar tebi ni všeč ali ne sovpada s tvojim načinom bivanja, ni mimosun. Ampak pustimo to, v novembru bodo spet ogledi, PH in NEH. Midva sva lansko leto jih kar nekaj pogledala, ko sva gradila. Res lahko človek marsikaj uporabnega vidi, sliši in izve. Saj pač stvari, ki ti niso povseci ali pa se tebe ne tičejo, pa pozabiš...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Recimo pogruntavščina pralnice v kleti...potem pa ženska laufa gor pa dol s perilom, tudi zmagovalna.
Kar poznam kletnih pralnic "by design", v enodružinskih hišah, imajo v smeri *dol* narejen jašek za perilo. Ženska laufa s perilom torej samo v eno smer
grin1.gif