Odpovedni roki pri najemu stanovanja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
TRenutno sem v najemu manjšega starejšega stanovanja. Za 100 EUR več mesečnoimam priliko se preselit v "nadstandardno" stanovanje ki ima cca. 20 kvadratov več prostora, stavba stara 5 let + garaža v kleti + super lokacija.

Sem pred tem, da se odločim za selitev. Problem je, ker če želim to stanovanje, se moram v enem mesecu preselit, če ne ga dajo drugemu.

Imam najemno pogodbo, kjer so pač ti klasični odpovedni roki 60 ali 90 dni. Vplačano imam 1 mesečno varščino.

Kako je s tem? Kakor so mi rekli, je to bolj zaščita najemojemalca kot najemodajalca. Jutri kličem najemodajalca, da se zmenim, zato bi rad kaj več info.

tnx

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Če je določen odpovedni rok, potem ga je mogoče spremeniti samo sporazumno (skrajšati). Napisal si da imaš kot najemnik 60 ali 90 dni odpovednega roka. (odloči se koliko
smile-1.gif

V najslabšem primeru, če se ne da zmenit greš v drugo stanovanje in za čas odpovednega roka plačuješ najemnino... simpl

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Se pravi v najslabšem primeru je treba plačevati do konca odpovednega roka.

Ne vem točno, ker sem založil pogodbo. Našel samo anekse..., moram najti.
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zmeni se za 1 mesec. Tako ali tako imaš "upper-hand", ker ima samo 1 varščino (kar je relativno malo, ampak edino fer).

Sej ne bo problem flata oddat :D.

Govorimo o 10 eur/m2 ali manj?

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
trenutna najemnina je 11,9 EUR na m2, ker je manjše stanovanje, pa podpisan pogodba, ko so bile še precej visoke najemnine. Sedaj sem skoraj prepričan ,da ne dobi take visoke najemnine, razen če ima srečo.

V novem flatu pa je 9 EUR na m2.

Se pravi, november imam že plačan najemnino. Eno varščino imam vloženo. Če bi rad šel s 1.12. ven mu pustim tisto varščino al kako?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Vsekakor!

Ti povem, da so šle cene hoho dol.

Jaz sem tudi v novogradnji, kjer pred letom in pol nisi dobil 40m2 (jaz imam 52m2 z garazo za 470) pod 550, danes jih mecejo v tebe za 400.

Moj najemodajalec mi je ze znizal najemnino + ponudil plačevanje samo polovice najemnine za cas, ko me ne bo v Sloveniji.

Kdor ni butast, se se kako grebe za najemnike
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Poklic ga cimprej pa se kulturno zmenta. Vsaj upam da bo on se kulturno menil, glede na to da bo tezko za tak dnar oddal v bodoce.
Ti pac pozri eno najemnino ce ne gre drugace. Vzemi aloi pusti al kako ze?
O stroskih v novem fletu si se pozanima? Predvsem kaksno ogrevanje z lastno plinsko pecjo zna biti drago na kaksni severni strani nad neogrevano kletjo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ja, če imaš v novem flatu SPL, si ga najebal. Resno.

LP,
PIC

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Zakaj? Kaj pa ima SPL z visokimi stroški dobaviteljev? Kolkr vem upravnik samo deli stroške dobaviteljev.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hehe, misli si ...

To si tako napisal, kot da še nikoli nisi videl razčlenjenega računa od upravnika, konkretno SPL?
smile-1.gif

LP,
PIC

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa vem. Se mi zdi, da je pri vseh upravnikih podobno. Trenutno imam MIS, pa sodeč po tistem vsaj 10x letno deratiziramo, pa še kakšne čudne postavke.

Nič, držte pesti, da se fajn zmenim.
cheer.gif

Položnico pri novem flatu bom pa vseeno pogledal.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ne zagovarjam SPL, ker so ipak vendarle hijene.

Je pa tako, da je delilnik tako visok, kolikor visoke stroške obratovnja imate in kolikor daleč (v smislu kaj vse za vas dela SPL) jih spustite.

Če imate čistilko, hišnika, koordinatorja pa še kaj od SPL pa verjamem da je drago. Mi imamo svoje, sklenjene z njimi pogodbe, pa ni tako hudo. Je pa res, da more par posameznikov zato v bloku zmigat riti.

Če si najemnik, se te to žal res tiče samo finančno, če ne, pa se lahko te stroški precej znižajo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Govoril z najemodajalcem. Je rekel, da naj bo odpovedni rok do konca januarja ( :S ), je pa rekel, da je njemu v interesu čimprej dobit novega. Tako da je konec koncev lahko odpovedni rok tudi začetek decembra.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Govoril z najemodajalcem. Je rekel, da naj bo odpovedni rok do konca januarja ( :S ), je pa rekel, da je njemu v interesu čimprej dobit novega. Tako da je konec koncev lahko odpovedni rok tudi začetek decembra.

Naj da oglas ze danes, lahko mu pomagas najti koga pa je stvar resena. Ti gres v novo stanovanje, gazda pa dobi novega najemnika.