odpovedni rok

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kolikšen je odpovedni rok, če je v pogodbi zapisano da upošteva zakon in kolektivne pogodbe?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
torej najmanj 30 in največ 90 dni? Pogodba je za določen čas je tu kaka sprememba ali kaj drugače?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Isto, je pa odvisen od tvojega delovnega mesta. Delavec za trakom običajno nima 3 mesece odpovednega roka.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to se pravi, da je lahko tut 3 mesečni odpovedni rok? Kje bi lahko bolj natančno pogledal?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne se ne razumeva kaj je če se prekine prej iz strani delojemalca. v tem primeru me zanima odpovedni rok.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Če redno odpoveduje pogodbo o zaposlitvi delavec, je odpovedni rok en mesec. S pogodbo o zaposlitvi ali kolektivno pogodbo je lahko dogovorjen daljši odpovedni rok, vendar ne daljši kot tri mesece.

torej je v tvojem primeru odpovedni rok en mesec, glede na prvi post, ki si ga objavil.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
Obstaja kaki "protokol", kako se da odpoved? Najprej ustno napoveš ali sploh ne? Kako sploh naj bo napisana, je kje kaki "mušter"? Oddaš kar v kadrovsko ali pošlješ po pošti priporočeno?
Sploh ne poznam nikogar okoli mene, da bi kdaj dal odpoved, vsi so še vedno v prvi službi ali pa kot moji starši "zvesti" eni firmi celo življenje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Izkušenj iz prve roke nimam, verjetno pa je najbolje da zadevo najprej predočiš svojemu direktnemu predposavljenemu.

Nato pa oddaš zadevo v kadrovsko ali pa, če misliš, da bodo lahko kakšna polena letela pod noge, pošlješ priporočeno s povratnico...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Obstaja kaki "protokol", kako se da odpoved? Najprej ustno napoveš ali sploh ne? Kako sploh naj bo napisana, je kje kaki "mušter"? Oddaš kar v kadrovsko ali pošlješ po pošti priporočeno?
Sploh ne poznam nikogar okoli mene, da bi kdaj dal odpoved, vsi so še vedno v prvi službi ali pa kot moji starši "zvesti" eni firmi celo življenje.

Odpoved je obvezno v pisni obliki zaradi nedvoumnosti izjave delavca, ki daje odpoved. Pošlje se priporočeno in od dne prejema začne veljati odpovedni rok. Preklic odpovedi s strani delavca po vročitvi ni mogoč. Delodajalec lahko sporazumno z delavcem kadarkoli do prekinitve zaposlitve odpoved prekliče. Oblika odpovedi je enostavna izjava, da želiš prekiniti delovno razmerje. Če nočeš, ni treba navesti razloga za odpoved.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Lahko jo tudi sam predaš v kadrovski službi, odvisno pač od velikosti podjetja, obvezno pa jo imej v dveh izvodih. Enega naj ti enostavno potrdi, da imaš tudi ti čitabole o odpovedi.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Odpovedni rok je lahko tudi 1 dan, odvisno kako se zmeniš z delodajalcem. Če je delavcev dovolj in ima delodajalec sum, da ga boš sral v službi, greš lahko že naslednji dan. Če si nepogrešljiv ane.

LP

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Dopust se ti šteje v delo.

Tako da gre verjetno za tipkarsko napako tam pri enem tednu. Kadrovik bi zastopil, da želiš v tistem tednu pokurit še 18 dni dopusta, kar nekako ne gre.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Dopust se ti šteje v delo.

Tako da gre verjetno za tipkarsko napako tam pri enem tednu. Kadrovik bi zastopil, da želiš v tistem tednu pokurit še 18 dni dopusta, kar nekako ne gre.

Po pogodbi je bil odp. rok mislim da 1 mesec, tako da je bil moj predlog da delam 1 teden , ostalo pa koristim letni dopust. . V vsakem primeru smo se lepo zmenili, 10 dni dela brez koriščenja dopusta, se višjo plačo so ponujali če bi ostal,ampak so bili prepozni, tako da je odpoved ostala z dnem podpisa poslovodje.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
V naši firmi so vztrajali na min. 1 mes odpovednem roku in celo do 3mes. zaradi pomankanja kadra,
a kaj ko so fantje kar "užgal" 5 plavih in dobili odpoved po pošti
evil.gif

Če drugače ne gre je tudi to rešitev
wink-1.gif

LP.S

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Fino si se dogovoril.

Bolj je namen opozoriti, da morajo biti želje/predlogi/zahteve napisane eksplicitno, saj si jih drugače zna kakšen kadrovik predstavljati na zelo čuden način. Obešajo se pa na vsako vejico v tistem kar napišeš
uf-1.gif
)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.516
7.034
113
OK, zdaj sem napisala odpoved, vendar prej nisem bila pozorna, kdaj se mi izteče 30 dnevni odpovedni rok. pride ravno na vikend, kar pomeni, da me najbrž v stari službi odjavijo v petek, v novi pa prijavijo v ponedeljek. Se mi s tem prekine delovna doba za 2 dni? Vedno se sprašuje po neprekinjeni delovni dobi, torej se mi zdi to kar pomembno.