Odpoved ledvic pri psu

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Pes mi je v zadnjih v dveh tednih shujsal na pol teze (iz 40-45kg na 27kg)
tongue-1.gif

Danes sem ga peljal k veterinarki, kjer smo naredili krvne teste in kasneje ultrazvok ledvica ima cisto sfizena in stena mehurja je debela "za en prst" - skratka nic lepega
confused-1.gif

Predlagala je, da poizkusimo ta teden z infuzijo, da poizkusimo pobrati ledvice.
Ta vikend sem ga zalival z kamilicnim cajem in mleko+sladkor po steklenici, da ni cisto osvohel
crazy1.gif

Je pa lep mesanec med labradorcem in zlato prinasalko star 7 let in je prakticno clan druzine.

Morda pozna kdo tukaj kaksno alternativno metodo, ki bi pomagala ozdraviti (obnoviti) ledvice ???
Ker drugace mora v vecna lovisca
cry12bpy.gif

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Na žalost ti moram povedati, da je naš kužon točno zaradi tega odšel za vedno. Veterinarji so rekli, da sta mu odpovedale ledvici in da je edina možna rešitev infuzija. Al nekej v tem stilu. Pes nam je nažalost kmalu po tem poginil
frown-1.gif

Upam, da bo pri tebi kaj več sreče! Naš je bil sicer star 11 let.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Briketi in testenine+konzerva za pse raznih proizvajalcev.
Seveda je dobil tudi vse kosti iz kuhinje (razen ribjih in perutninskih).
Obcasno se kaksna sladkarija kot nagrada.
Vode pa vedno dovolj-zjutraj 5l in popoldne se 5l - seveda ni vse popil ampak tako se je menjalo v posodi.

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Pomoje je problem v tistih konzervah in briketih.. Če si ga futral z raznimi Čapiji in Pedigreji, je to rezultat... Zadeve so namreč ultra preveč slane. Isti štos je pri naši mački, ampak ne tak ekstremno. Okoli 10 et je žrla razne kitekate i podobne smeti, zdaj pa je že 3 leta na dietni hrani, ki jo kupujem pri veterinarju.. Sem mislila da bom bankrotirala zraven, ampak sem opazla, da mačka precej man poje, kr je hrana ful kvalitetna in je not večji delež mesa. Sem vmes prekinla dieto pa jo dala nazaj na wiskas, pa je mačka takoj začela spet pit ogrooooomne količine vode in lulat vsenaokoli.

Upam da se tvoj zmaže..

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Naš je bil večinoma na briketih, drugače pa velikokrat (predvsem pozimi) tudi na polenti (s pestjo briketov notri). Vodo smo redno menjali, sprehajali 2x na dan ali vsaj 1x (če je bilo slabo vreme).

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
ne nabijat o hrani.pri psih je ponavadi vzrok isti kot pri človeku.v večini avtoimun odgovr telesa ali genetske motnje.potem bi moral človek umret pri 30ih zaradi okvare ledvic ker požre vso svinarijo

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Velik problem bolezni pri živalih so nekvalitetne hrane, v veliki meri je pri poceni hranah prisotno preveč soli, ki pa zelo negativno vpliva na zdravje, še posebno na ledvica.
Ne izključuje se pa seveda dednosti in pa genetskih motenj.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ce se bodo v kaksni zivalski bolnici intenzivno ukvarjali z tvojim psom bi se dalo kaj naredit. a kaj odvaja vodo?

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Predlagam ti, da se obrneš na Dr. Krušiča iz Rudnika pri Radomljah.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Morda pozna kdo tukaj kaksno alternativno metodo, ki bi pomagala ozdraviti (obnoviti) ledvice ???
Ker drugace mora v vecna lovisca
cry12bpy.gif

Ziher bi se po metodi Domacic dalo kaj narediti! Ali pa morda z resno locevalno dijeto, in morda prehodom samo na presno prehrano in oreščke?!
bonk.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Predlagam ti, da se obrneš na Dr. Krušiča iz Rudnika pri Radomljah.

Če zadeva še ni predaleč je dr.Krušič za alternativno zdravljenje (ki pogosto deluje) verjetno edini in pravi naslov v Slo.
Pri njemu je zdravljenje proces in ne "dogodek", kot to jemlje večin veterinarjev.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Po tednu dni od konca zdravljenja se je danes zgodil "dan D"
roza.gif

865246-Nero2.JPG

Priponke

• 865246-Nero2.JPG