Odpiranje avstrijskega s.p. (Einzelunternehmen)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Živim par km od avstrijske meje in v decembru nameravam ponovno odpreti s.p.. Zaposlen bom sam, gre samo za storitve. Prišel sem na idejo, da bi s.p. odprl v avstriji, na hitro gre nekako takole:
- odpiranje novega s.p. brezplačno
- potrebujem TRR in standtort (naslov poslovnega prostora)
- prispevki prvi dve leti nekaj več kot 150 EUR na mesec
- nezavezanec za DDV do 30.000 EUR
- brez dohodnine do 11.000 EUR dobička

Zdaj pa me zanima čimveč oz. vsaj:
1. standtort mora biti nujno poslovni prostor ali je lahko npr. poštni predal?
2. kakšni so prispevki po dveh letih?
3. se lahko denar dviga z računa kot pri nas?
4. kako je v tem primeru z obdavčitvjo pro nas?
5. kako je z zdrastvenimi storitvami pri nas in v avstriji?
6. kako je s pavšalnim s.p. v avstriji?
7. kako je z dopustom?
8. ali se lahko s.p. pavzira (recimo med sezonskim delom) in kako to poteka?

Prosim za čimveč informacij.

http://mladipodjetnik.si/novic...sednji-avstriji

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Vse kar vem je, da boš moral dobiček prijaviti pri nas in lepo plačati dohodnino - si namreč rezident Slovenije.

SI 100% siguren? Ker če je to res, potem ne bi nihče odpiral firme v avstriji, pa je tole kar stalna praksa. Podjteje bo namreč odprto v avstriji:

"Zgoraj omenjen podatek o dohodnini do 11.000 evrov letnega dobička Ambrožič razloži, da je sicer informacija pravilna, vendar se nanaša na samostojne podjetnike in družbe, ki imajo stalno bivališče v Avstriji oz. je sedež matičnega podjetja znotraj ozemlja Avstrije. Za Slovenska podjetja, ki odpirajo "podružnico", velja, da morajo izpolniti formular o neobdavčevanju v Avstriji, saj se vsi prihodki obdavčijo po Slovenskih davčnih zakonih o dohodnini. S to informacijo na dlani je selitev v Avstrijo vsekakor vredna tehtnega premisleka."

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Beri ... "vendar se nanaša na samostojne podjetnike, ki imajo stalno bivališče v Avstriji."
Tisto o podjetjih in sedežih matičnega podjetja pač odmisliš, ker gre za s.p. in ne za družbo. --> torej je povedano enako, kot sem povedal jaz. Če bi bil Avstrijski rezident (imel tam stalno bivališče ipd.) pa bi veljalo 11.000 neobdavčenega.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
kaj je narobe s slovenskim pavsalnim s.p.jem? a ni ugoden?
pa prispevki 150€ na mesec so zgolj akontacija za lazji zacetek. ppzneje pride poracun glede na dejanski zasluzek.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Kolikor vem ti vsak zaslužek v tujini DURS hoče obdavčiti še po naši davčni stopnji. Za izseljence, ki imajo še vedno prijavljeno davčno rezidentstvo v Sloveniji na primer je zanimiva situacija, ko morajo dokazovati, da so davek enkrat že plačali v državi kjer delajo, nakar jim DURS pošlje zahtevo za plačilo razlike davka. Uglavnem cele kolobocije. Za s.p. so ti pa že zgoraj povedali..