odlomljena šipka za kontrolo olja

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
zgodila se je nesreča, odlomil se je zgornji del šipke (kos s katerim potegneš šipko ven) in je ostala šipka v luknji. zdaj pa ali ima kdo kakšen predlog kako zadevo dobiti ven brez da podiram karter? razmišljam o sesalcu. magnet ni deloval... je pa tako da je zgornji del plastičen, spodaj pa železen.

hvala za vse odgovore, predloge...!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Do žarečega segrej malo tanjšo hrapavo kovinsko žico (rahlo zakrivljen ali narezljan žebelj) in jo 'potopi' v plastiko. Ko se shladi, bi morala šipka biti tvoja. Nevarnosti, da šipka pade v karter, ne bi smelo biti, preveri pa, ali je mogoče vodilno cevko šipke enostavno odstraniti z bloka - včasih je zadeva speljana po zunanji strani motorja in z nosilcem privita na blok.

LP,

Milan

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
hmm tudi to sem že razmišljal ja o segrevanju. torej sem razmišljal v pravo smer.. vednar me je bilo strah da bi porinil šipko v karter preden bi se plastika stopila...

vodilne cevke se ne da odstraniti... ni to avto je traktor... in močno upam da mi ne pade šipka v karter ker to bi pomenilo ogroooooooomno dela...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:kaj pa in kje
Očitno moj predlog ne pije vode. Jaz sem mislil, da bi našel palico, ki ima presek skoraj v velikosti luknje, jo na sredini namazal s sekundnim lepilom, porinil do šipke in upal na najboljše. Ti že bolje vidiš kaj se da... Vrtati in zaviti kak vijak notri pa najbrž tudi ne gre...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.083
16.229
113
kako dolg kos se ti je pa odlomil ter ostal v roki? ker če ostanek ni pregloboko v cevki, bi jo morda lahko potegnil ven že z malce daljšo ter ožjo pinceto...

pa močno dvomim, da ti lahko ostanek šipke zdrsne v karter, običajno so v igri še takšni koti oz. krivine, da to nebi smelo biti možno.

p.s. šele sedaj sem ugotovil, da gre za traktor.. kako je pa tam napeljana cev za šipko nimam blage, kar sem pisal o krivinah se nanaša na avtomobilske motorje.....

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
Nalij notri overdose olja pa pohod gas......pa ti jo bo vn špricnl
grin1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
dobra
smile-1.gif

sicer se kakšne dolga tanke pincete oz. klešče dobijo v trgovini z elektronskimi komponentami.
Recimo kak HTE, JUST, IC elektronika v Ljubljani.

lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
varilni aparat na klasicne elektrode imas doma?
Ce z elektrodo dosezes vrh sipke samo malo piknes da se prime na elektroda.
..ali je noter se kos plastike?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Kaj pa, če bi delal nadtlak skozi izdušnik (s kompresorjem)? Varianta bi bila tudi, da bi motor zagnal in potem izdušnik zaprl. Ampak lahko se zgodi kaj nepredvidljivega. Eno zima sta se dvema identičnema avtomobiloma zamašila izdušnika (zmrznil kondenz). Pri enem je ven vrglo šipko, pri drugem pa tesnilo karterja. Lastnik drugega je trdil, da mu olja ne pije in ga ni kontroliral...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
mogoce bi res slo s kompresorjem malo nadtlaka naredit samo potem bi morala sibka "dihtat".
Oduska pa jaz nebi upal zapirat ker lahko ven vrze olje. Razen ca bi malo z roko zadrzal

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
švasaparat ni variante, je plastika na vrhu. s tem da bi oddušek zapru se nebi igral.

Hm ni imel condrad na voljo šipko, ki je imela na koncu krokodilčke?
Kot nalašč zate.