Odkup police?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Ker placevanje premije po 3-eh letih ni imelo smisla sem svojo polico "zamrznil". Receno je bilo, da za odkup po 3-eh letih potrebujem tehten razlog, in sicer:
-smrt v druzini
-izguba sluzbe
-selitev v tujino
Ker hvala Bogu nic od nastetega ni, me zanima s kaksnim razlogom zdaj po 5-ih letih lahko pridem do odkupa.
Verjetno obstaja se kaksen nacin, da se pride do tega. Imel ze kdo izkusnje?

Lp

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kakšne police? Okenske?
hysterical-1.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Različno od zavarovalnice do zavarovalnice, in od pogojev do pogojev konkretnega zavarovanja.
Ne vem zakaj se ti zdi 5 let tista meja, kjer bi bilo pametno kaj storiti, ker se ti davek obračuna, če je manj kot 10 let od začetka police.

Poglej si tudi tabelo odkupnih faktorjev, ki si jo moral dobiti zraven police, videl boš, da za 3 leta plačevenja dobiš izredno malo nazaj, razočaran boš nad zneskom.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Zamrznjena v smislu:

Plačeval je 5 let, jo "zamrzne" - kapitalizira in je še vedno zavarovan. To je ponavadi 1 leto, da jo lahko spet "obnovi" in plačuje lepo naprej in je še vedno zavarovan, kot prej 5 let.

Lahko pa da mešam "zamrznjenost" in kapitalizacijo.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Bravo bimbo! Okenske, zunanje seveda!

Za odkup je gospod iz zavarovalnice navedel 100€ manjsi znesek kot, ce pocakam na izplacilo.
Ce sem zdaj zavarovan za 1.900€ me pripada zdaj 1700€. Ce drzi ali pa ne pa ne vem....

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik Aki1 pravi:
Bravo bimbo! Okenske, zunanje seveda!

Za odkup je gospod iz zavarovalnice navedel 100€ manjsi znesek kot, ce pocakam na izplacilo.
Ce sem zdaj zavarovan za 1.900€ me pripada zdaj 1700€. Ce drzi ali pa ne pa ne vem....

Če hočeš res tehten odgovor boš pač napisal katera polica katere zavarovalnice, ker se pogoji razlikujejo
med zavarovalnicami in med policami...

Načeloma je pa tako, da pri tistih policah kjer so navedeni te trije razlogi (večinama so to klasične police - razen Triglav naložbene)
odkup drugače ni možen, kot t,o oz. da počakaš na potek police, ali skrajšaš dobo. če je to mogoče.

Obstaja še četrti dejavnik, bistveno spremenjene življenjske okoliščine, in tukaj argumentiraš kaj se je pri tebi bistvenega spremenilo,
da rabiš dobiti ven denar iz te police ( pol manjša plača, bolezen, nujno poplačilo kredita....) in nimaš druge variante kot da vzameš
ven denar iz te police... potem pa se na zavarovalnici odločajo ali je tvoj razlog dovolj tehten ali ne in traja to tudi kakšen mesec ali več...

Skratka, sprašuješ nekaj, ne podaš pa dejstev na podlagi katerih bi dobil prav odgovor.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ce je zt je najprej, ce se nujno rabi denar predujem ( 80% ODKUPNE) vrednosti. En pogoj ki manjka za odkup je tud daljsa brezposelnost od 6/mes. Lp

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Koliko denarja pa misliš, da je zdaj? Če si vplačal npr. 3600 eur v 3 letih, misliš da boš dobil 3500 ven?

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Vse je napisano v "Splošnih pogojih". To je tista bukva, katere ponavadi ne preberemo, samo podpišemo polico ali pogodbo. Potem , kasneje, pa čudenje. Imel spomladi enak primer primer. stvar rešil kot je zapisano v splošnih pogojih. Te pa imajo zavarovalnice različno. Preberi jih , tam je vse zapisano. Ponavadi z drobniom tiskom.
LP