Odkup parcele pod hipoteko?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Torej, če želim odkupiti del sosednje parcele, ki je nihče ne uporablja, je pa na njej hipoteka... se to da?

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Seveda, zakaj pa ne. Samo pred nakupm naj se pobrise. Kupnino nakazes upniku da dobis izbrisno pobotnico. Ce kaj ostane pa se prodajalcu. Vse pred notarjem. Ce prodajalec kaj muti pa samo obrat. Pred leti sem imel podoben primer pa se ne spomnim tocno ali bi sploh lahko naredil prenos lastnistva za obremenjeno nepremicnino (kvecjemu za neobremenjeni del, ce obstaja). Skratka, najprej sem poplacal upnika, da se je izbrisala hipoteka, potem se je delal prepis.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ja ampak problem je, da bi odkupil del parcele, ne celotno. In na tej parceli stoji tudi hisa.

ifconfig

Zelenc'
25. nov 2015
4
0
1
Če kupuješ del parcele in je to zavedeno pod eno parcelno številko, morš najprej preparcelacijo narest. Kar seveda kar nekaj stane.. Merjovc, sosedi, vris...
Drug problem je ker imaš verjetno potem tudi hipoteko na prejšno številko, torej morš it najpre do upnika, da se strinja z preparcelacijo, to narest po vrisi sledi nova pogodba in hipoteka, če ta ni predhodno plačana.

Skratka kup kup pizdarij.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
Uglavnem se da, ampak je res cel kup pizdarij. trajalo bi časovno in tudi stroškovno bi kar nekaj naneslo, tako da če ti je res do tega, bi se lahko z lastnikom kaj pogovarjal glede delitve teh stroškov. Pa če sta oba laika v tem, bi tudi rabil nekoga, da ti svetuje pravilno pot kako in kaj narest.

ifconfig

Zelenc'
25. nov 2015
4
0
1
Jest osebno sem dal podjetju to narest, pa sem poznal posotopke.. No pri meni hipoteke ni bilo.
Naredilo pa je podjetje
- preparcelacijo + mertive z vabilom sosedov mejašev
- vris v mapne kopije
- vpis v ZK skupaj z notarskimi stroški
.....

da pa itak vse....
Svetujem kako firmo, ki se stem ukvarja. Te praktično ne pride čisto nič več kot da sam iščeš merjovce in skačeš...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Seveda, zakaj pa ne. Samo pred nakupm naj se pobrise. Kupnino nakazes upniku da dobis izbrisno pobotnico. Ce kaj ostane pa se prodajalcu. Vse pred notarjem. Ce prodajalec kaj muti pa samo obrat. Pred leti sem imel podoben primer pa se ne spomnim tocno ali bi sploh lahko naredil prenos lastnistva za obremenjeno nepremicnino (kvecjemu za neobremenjeni del, ce obstaja). Skratka, najprej sem poplacal upnika, da se je izbrisala hipoteka, potem se je delal prepis.

Mene ima občina namen razlastiti, ker jim nočem dati dela parcele za cesto, ki naj bi šla do travnika, da ga bo županov kolega lahko pozidal, mi bomo imeli pa za nagrado mimo hiše celodneven ropot, pozimi pa sploh sonca ne bomo videli, ker ga zdaj dobimo izključno samo na tej strani, ki naj bi se pozidala.

Zdaj mi je lopovska občina brez mojega soglasja kar razparcelirala parcelo še za pot in me zanima ali bi kaj pomagalo, da bi me občina težje razlastila, če bi jaz zdaj to novonarejeno parcelo obremenil s hipoteko?

A v tej lopovski državi sploh lahko karkoli naredim proti razlastitvi(ni nobenega javnega interesa ampak izključno zasebni interes županovega kolega, ki bi rad pozidal travnik).