Odkrito na RTV

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Rop je lepo "vložil" gospo iz ministrstva za finance glede črpanja sredstev iz EU. Ta gospa dela baje (skupaj s sodelavci) po 12 ur in več na dan
hysterical-1.gif
.

Javni uslužbenci, ki imajo več kot 2.000,00 eur neto plače postajajo nemotivirani, ker ne dobijo regresa, je izjavil Polanec. In grozi, da bo šel delat v gospodarstvo. Res bi ga rad videl in upam, da to čimprej doživimo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za teh 2 jurjev plače se država za njih zadolžuje.

Modeli v JU so povsem skregani z real lajfom. Še jurja je prevelika plača za razmere v naši državi... tak daleč smo prišli oziroma nikoli nismo bili tako visoko realno, vse je bilo na puf na puf

Zdaj pa smo tam

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
To je relativno...eni si ne zaslužijo zajamčene plače, spet nekateri pa so daleč nad SLO povprečjem ( tudi zasebnega sektorja!) tako po inteligenci kot po delovnih navadah. Slednje pa seveda duši ZUJF in zabetonirana plača. Seveda ni ravno nekakšna velika spodbuda da prvi in slednji dobijo do centa isto plačo...kaj narediš po letu dni takšnega brezizhodnega položaja?
Imamo pa tudi zasebnem sektorju ogromno pijavk, ki niso dorasle položaju in glede na -n m€ subvencij ne bi ravno krivil samo JU. Ti že ob 15h na uro gleda, kdaj bo šel lahko domov...

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Morala zaradi nizkih plač ni slaba samo v javnem sektorju, v zasebnem so plače bistveno nižje, delovne zahteve pa bistveno višje, management je pod stresom, ki ga prenaša na delavce.... Da ne omenjam, da:

1. Državo financira gospodarstvo s svojimi zaposlenimi.
2. Je v gospodarstvu cca. 100.000 manj delovnih mest kot pred krizo, število zaposlenih v javnem sektorju pa še vedno raste oz. ne pada.
3. Cca. 25% zaposlenih v gospodarstvu je na minimalni plači, povprečna plača v gospodarstvu je bistveno nižja od tiste v javnem sektorju.
4. Zadolževanje za milijardne pufe v proračunih po zasoljenih obrestnih merah bodo tako ali drugače plačali delavci v gospodarstvu.

Slovenski mediji pa v glavnem poročajo o stavkah delavcev v javnem sektorju in javnih podjetjih, likvidacije in stečaji podjetij iz zasebnega sektorja, v glavnem iz odročnih krajev po Sloveniji, pa dobijo kak krajši prispevek - seveda je socialna slika ljudi tam bistveno slabša.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tisti brez dela bi z veseljem delali za jurja in bili veseli plače vsakega v mesecu, pri čemer bi jim za vse ostalo dol viselo...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Rop je lepo "vložil" gospo iz ministrstva za finance glede črpanja sredstev iz EU. Ta gospa dela baje (skupaj s sodelavci) po 12 ur in več na dan
hysterical-1.gif
.

Javni uslužbenci, ki imajo več kot 2.000,00 eur neto plače postajajo nemotivirani, ker ne dobijo regresa, je izjavil Polanec. In grozi, da bo šel delat v gospodarstvo. Res bi ga rad videl in upam, da to čimprej doživimo.
Uvoznik ponarejene viagre in uporabnik uslug Čepinove se res nima kaj oglašat, če smo na tem... iste sorte tič, samo zameri, ker ni pri koritu

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Kje je kaka statistika, koliko je takih?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Preveč je takih.

Povej mi za deželo v EU, katera plačuje več za delavce v JU, kot je povprečna plača v gospodarstvu?

Pusti našo deželco...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Popoldne ko sem ga klical je bil se v enem kosu
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Preveč je takih.

Povej mi za deželo v EU, katera plačuje več za delavce v JU, kot je povprečna plača v gospodarstvu?

Pusti našo deželco...

A ti povem nekaj, vec kot 3/4 javnih usluzbencev ima placo na minimalcu. Zdaj pa meditiraj. Spravite se na posvecene! Ze enkrat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Kdo naj se spravi na te posvečene? A mi? S čim pa? S krampom ali z lopato?

Ali pa mi pač ne moremo ničesar, ovce pa so spet izvolile nekoga, ki ima moč za kaj takšnega a tega seveda pod nobenim pogojem ne bo naredil.....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.009
6.234
113
blizu močvirne prestolnice
Problem je v tem, da fašejo tisti z najnižjo plačo, V JU ne moreš napredovati, kljub temu da si uspešen pa žal nimaš pravega priimka, vez in političnega prepričanja. Ponavadi napredujejo tisti kateri naredijo bore malo, toda so priliznjeni, se pravi kužki. Mislite da se štrukelj in ostali sindikalisti borijo za take? Ja pa ja, oni se borijo za tiste na vrhu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Ko bomo čist skrahiral, bodo s yugoslovanskimi zastavami spet maširal po centru.

Potem bo pa EU vsega kriva, kot v Grčiji. Ko so pa tja potem šli, se je pa vidlo da so manjši obrtniki vsi Q7 kupili pa nevem kaj še vse.

Se pri nas tut na AC pogledaš na levi pas, pa te zmeraj en SUV prehiteva, od kje le folku dnar. Jst v 10 letih ne bi spravil skupaj z inženirsko plačo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Kdo naj se spravi na te posvečene? A mi? S čim pa? S krampom ali z lopato?

Ali pa mi pač ne moremo ničesar, ovce pa so spet izvolile nekoga, ki ima moč za kaj takšnega a tega seveda pod nobenim pogojem ne bo naredil.....

Kramp & lopata....pa v rove zazidat za 9 pregrad
cheer.gif

Zacuda se noben ni pomislu (sploh od teh ta sposobnih v JU&JS)....da je mogoce resitev v zasebnem JU&JS....
sprasujem se.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Preveč je takih.

Pusti našo deželco...

A ti povem nekaj, vec kot 3/4 javnih usluzbencev ima placo na minimalcu. Zdaj pa meditiraj. Spravite se na posvecene! Ze enkrat.

Edino prav! Več kot 3/4 delavcev v gospodarstvu ima tudi plačo na minimalcu. Večji procent jo ima pa POD minimalcem.
Koliko je takih JU uslužbencev ?