odkrit vzrok za nastanek enega pregovora

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
vsi ste vrjetno slišali koga rečt da mu nej raj krava crkne, kot da bi moral dat sosedu mleko. pravkar je bilo na dnevniku ko je pri popisu geodet zajebal in njegovo zemljo pripisal k sosedu. in ta prasec od soseda je potem temu človeku rekel da naj se izseli z njegove zemlje
bonk.gif

in potem naj človek še kdaj zaupa sosedu
crazy1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ali imaš zelo dobre odvetnike, ali pa si samo optimist, da se tebi kaj takega v pravni državi ne more zgodit?
priden.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
vsi ste vrjetno slišali koga rečt da mu nej raj krava crkne, kot da bi moral dat sosedu mleko. pravkar je bilo na dnevniku ko je pri popisu geodet zajebal in njegovo zemljo pripisal k sosedu. in ta prasec od soseda je potem temu človeku rekel da naj se izseli z njegove zemlje
bonk.gif

in potem naj človek še kdaj zaupa sosedu
crazy1.gif

To sigurno ne more biti res, saj geodet nima nikakršnih pooblastil glede spreminjanja lastninske pravice. Le ta je vpisana v Z.K. in se s popisom nikakor ne more spremeniti. V Z.K. si pa lahko vpisan samo na podlagi kupoproadajne pogodbe, kjer je odmerjen davek na promet nepremičnin in je overjena, darilne pogodbe pod enakimi pogoji, pravnomočnega sklepa o dedovanju s strani sodišča, da ne naštevam še nekaj primerov, kjer so formalnosti še bolj zakomplicirane.
Prispevka nisem videl, toda zdi se mi nemogoče, da bi sodišče od popisa, pritožbe,... že izdalo tak sklep.
Pa še štrajkajo poleg vsega in sodne počitnice...
V praksi to traja nekaj let, pa še taka sodba, če je res
uf-1.gif
nekdo leti...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič

Ja, sem videl. Kriminal naše pravne države.
Bi pa napisal par stvari:
- popis nima veze s tem, saj naj bi bila zmota geodetov narejena 44 let nazaj;
- nekaj krivde je na strani Cerarjevih, saj se takrat niso vpisali v Z.K.:
- dejansko dobiš lastništvo na nepremičnini z vpisom v Zemljiško knjigo,
- zato sodišče ne more odločiti drugače, kot je zdaj,
- lastninska pravica ne zastara in jo lahko (s tožbo) zahtevaš - v tem primeru nazaj, čeprav mnogi mislijo drugače,
- Cerarjevi lahko za vse to, dodatne stroške, ki bodo nastali in duševne bolečine tožijo Geodetsko upravo RS, ki je priznala krivdo (posledično RS)
- priposestvovanja v tem primeru ni, saj je pogoj za to, da Cerarjevi ne bi vedeli, da je to njihovo in bi bil sosed dobroverni posestnik (mislil, da je njegovo - ne pa zmota Gurs-a) - drugače je ta doba 20 let,
- na koncu stroškov ne bo plačal sosed, saj se bo skliceval na zakone in pooblaščene institucije ter sklepe, ampak mi (davkoplačevalci),
uf-1.gif

Ima pa odvetnik soseda še Ray ban očala izpred 20 let
hysterical-1.gif
(malo šale mora biti)

Sem se pa ravno danes (včeraj) jeb... s primerom, ko je zaj.... sodišče, ampak enak primer.
Edina rešitev je, da institucija (v tem primeru GURS, v mojem pa sodišče), popravi svoj sklep, drugače pa pristavi svojo malhico še DURS.
uf-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nevem če si dobro razumel. onadva sta to kupila 44let nazaj, ampak tega nista vpisala v zemljiško knjigo. ta geodet je pa to predkratkim naredu. no vsaj tko sm jz to razumu
17758-icon_confused.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ne, o času geodetov ni besede. Po papirjih, ki jih kaže, pa se mi zdi to starejša zadeva.
Se pa nikakor ne strinjam s trditvijo novinarke, da sta zemljo izgubila za vedno, saj mora GURS popraviti svojo napako (odločbo) in vse bo kot prej, le da bodo skregani na smrt.
uf-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nevem kako je lahko sodišče tako kilavo da ne počaka na GURS in potem odloči. ne pa da bedaki sprejmejo samo to kar je v ZK, pa čeprav je GURS povedal da so se zmotil
bonk.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
GURS bi moral svojo priznano napako takoj odpraviti z novo odločbo in dati predlog za spremembo v Zemljiško knjigo in urgirati za takojnjo izvedbo (to je lahko v 2 dneh). Je pa problem, če so pred tem že kakšne plombe, katere se morajo rešiti po vrstnem redu in to bi lahko vleklo zadevo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
evo pa si je matoz zrihtu mal PR dobrot. očitno misli da če bo eno dobro stvar naredu, da se bodo pa vse slabe pozabile
bonk.gif