Odklepanje zemljevidov

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
Ali mogoče kdo ve, zakaj je karta, ki jo imam naloženo v računalniku v programu MapSource odklenjena, ko jo naložim na SD kartico pa mi Garmin javlja, da zemljevida ne more odpreti (niti ga ni na seznamu zemljevidov, ko pogledam, kateri zemljevidi so v napravi na razpolago). Če bi bil zemljevid zaklenjen, bi moral biti zaklenjen tudi v MapSourcu. Kje je torej finta?

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
V Mapsourcu je odklenjen zato, ker tam ni važno za katero napravo oz. kartcio je odklenjen.
Ko pa daš karto na napravo, pa seveda ne dela, če ni odklenjena na točno to napravo ali SD kartico.

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
In kakšen je postopek? In še to, ali se da MapSourc naložiti City Navigator Europe NT 2008, ki ga imam sicer naloženega v Garminu?

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Samih kart se sicer mislim, da ne gre prenesti, lahko pa uporabiš kodo za odklepanje kart iz naprave.
Sam sicer nisem še tega probal, samo vem da se to da narediti.

ElBarto

Zelenc'
21. maj 2008
16
0
1
mene nekaj podobnega zanima in sicer kako lahko AR 2.0 (orig. koda priložena) namestim na SD kartico da bi jo lahko po potrebi uporabljal v dveh navigacijah (250 in 360)?

I

Izbrisan uporabnik #488

Zaklenil bom temo preprosto tebe pa napotil da si prebereš navodila, ki si jih dobil zraven naprave, kart in tudi tukaj na forumu.
O nelegalnih zadevah se tu ne sme pisati, jaz sem zgolj omenil, da je to možno kar sprašuješ.

ElBarto

Zelenc'
21. maj 2008
16
0
1
Dajte ne se zajebavat no.. nekje sem zasledil da se da naredit, zaenkrat AR še nisem registritral preko spleta, zato me zanima, če oz. kako. oz s kakšnim programom se to da naredit.
Ker če jo bom namestil v eno napravo, je potem ne bom več mogel v drugo, kolikor mi je jasno.
LP

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
Ne na DVD.ju, ampak že naložen na Garminu - Gramin pa kupljen v trgovini z računom (Osebni potovalni pomočnik s prednaloženo kartografijo Evrope) - glej uradno stran http://www.garmin.si/

gaber

Pripravnik
13. maj 2008
84
0
6
Mislim, da se s takim sekantnim govoričenjem ne bo prišlo nikamor. Pravila tega foruma so pač jasna, kdor ni zadovoljen lahko gre, sicer pa naj si odgovore na nejasna vprašanja poišče drugje. Mislim, da z minimalnim znanjem angleščine ne bo problemov. Vendar tudi sam predlagam, da se najprej preber osnovne teme, da dobiš nek basic, potem pa lahko izpeljuješ advanced mode.

I

Izbrisan uporabnik #488

100x odgovorjeno na vsa vprašanja Timy.

Še enkrat te opozarjam na tvoje poste, ki so povsem nepotrebni, dobiš pa tudi odgovor:

1. Če si kupil napravo s prednaloženo karto Evrope CN 2008NT in nisi zraven dobil DVDja, brez dvdja kart jasno ne moreš naložiti v Mapsource, uvoz iz naprave ni mogoč. Skratka, nekje si priskrbi DVD, garmin bo v kratkem ponudil brezplačen download, malo poglej po njihovi strani, za nekatere druge države je to že na voljo ali pa poberi karto iz p2p omrežja.

2. Karta mora biti odklenjena s pravo kodo ki se generira glede na številko tvojega gps sprejemnika (unit ID). Dejansko lahko karto odkleneš v mapsourcu z drugo kodo, vendar ti na napravi ne bo delala (bo zaklenjena).

3. Timy: Odgovarjal sem ElBartu, da potrebuje en drug program o katerem že ptički čivkajo, ki pripravi karte tako, da jih lahko nalagaš brez kode kamorkoli oz. prenašaš SD kartico iz naprave v napravo.

Re: Odklepanje zemljevidov [Re: ElBarto]
#337514 - 21.05.2008 10:48

4. Na vse to ti je yanik že odgovoril pred mano.

5. Napisal si, da si neko karto naložil v mapsource in jo "odklenil" ter naložil na napravo, kjer pa ti javlja, da je mapa zaklenjena.

Torej vprašanje tebi: kje si dobil kodo za odklep mape za Mapsource?
smile-1.gif

6. Skratka, lepo si preberi navodila na forumu, imaš lepo opisan postopek za delo z Mapsourcom in navodila za odklepanje map (unlock wizard) itd.. Imaš celo slikovno podlago tako da res ne more biti problem.

7. zadeve se je potrebno lotiti postopoma.

8. Še vedno pa lahko vprašaš.

Timy

Pripravnik
27. mar 2008
50
0
6
DON SNECER, kakšna sveta preproščina, javno se ne sme, za vogalom (privat) je pa dovoljeno?????!!!!!!!!!

Potem se vsaj ne delaj takega svetnika.

Da ti kar pomagam: Sporočilo je zbrisal(-a) Snecer

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Snecer, a se ti ne zdi, da bi Timy moral malo na oddih v kakšne toplice ?
Timy skoliraj se malo .... vse kar te zanima najdeš na ALTERju, če ne pa vprašaš, ampak z takšnim odnosom si boš nabral samo negativne točke pri ostalih uporabnikih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Čudno, uporabniku pomagaš in vse odgovoriš pa ni zadovoljen. Očitno to ni pravi forum zanj.

Timy: to kar delaš privat je stvar organov odkrivanja in pregona, to kar pa delaš po forumu pa je in njihova in "naša" (admin-mod) zadeva.

Tema se je izpela in roma v smeti.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.