Odklepanje kart "ZA VEDNO" - KAKO?

Coffetek

Zelenc'
16. feb 2008
19
0
1
Zagorje ob Savi
Zdravo!

Nevem če še ni, a jaz nisem nikjer zasledil kakšnih navodil, kako odkleniti karte na način, da jo ni potrebno odklepati za vsako napravo posebej.

Naprimer:
1. v eni gmapsupp.img datoteki imaš CNE 2010.1, AR 2.30, AT 2.11, SCGR 2.20,...
2. ko to datoteko skopirš na katerokoli napravo karte delujejo BP.

Kako to narediš? Zelo bi bil hvaležen, če bi mi kdo razložil postopek, saj me odklepanje za vsako napravo posebej spravlja ob pamet.

Najlepša hvala!

I

Izbrisan uporabnik #488

Se, da samo ni legalno.
Rabiš nek programček, a da bi deloval tudi na CN 2010, moraš to karto prekonvertirati v stari format.

Imaš pa nekam veliko naprav?
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če odkleneš karto na ID Sd kartice potem ta karta na kartici baje paše na vse naprave. Jaz še nisem probal, zato ne vem, če to drži. Nekateri pa trdijo, da drži.Preveri. Za potovalni vodič vem, da je tako.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Če se odklene na id kartice potem to karto lahko uporabljaš v vseh garminovih napravah, z določenim programčkom pa se da trajno odklenit vse karte

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Če odkleneš na ID kartice potem deluje SAMO na TISTI kartici.

Ne moreš potem IMGja kopirati na različne SD kartice, ker ima vsaka svoj ID!

ExB

Long John
11. dec 2007
26
0
1
Odklepanje kart "za vedno" deluje samo na kartah v starem formatu (to so one, ki se posnamejo v c:\garmin in imajo polno .img fajlov), tako da zadeva malo izgublja na uporabnosti. Ali si pac vse kar imas novega pretvarjas v star format, ali pa odklepas vse na roko
wink-1.gif

Aja, programcek se drugace imenuje Garmin Unlocker, poisci pri najljubsem "prodajalcu" software-a.

I

Izbrisan uporabnik #488

Takšna karta je npr. City Navigator (EU, ZDA), mogoče še kakšna, ostale so vse še v starem formatu, tako da ni panike.