Odjava plina

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Po 7 letih se izteka pogodba za dobavo plina.
Če si tiho, ti avtomatsko podaljšajo za 7 let.
Jaz bi se pa odjavil. Gre se za butan plin. Me pa zanima, ali znajo kaj komplicirat pri odjavi?
Namreč napisal bi jim priporočeno in pa na mail, da ne bom podaljšal pogodbe. Navedel bi še razlog in to je to.

Ali je treba kako drugače nastopit/postopat?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
A imaš v pogodbi, da ti podaljšajo za 7 let?
Po navadi je tako, da po izteku pogodbe v kolikor se ne odjaviš od naročnine, plačuješ naprej z dnevno/tedensko/mesečno/letno storitvijo a brez pogodbene vezave. Se pravi, plačuješ tako kot je bilo domenjeno po iztekli pogodbi a brez vezave na njih.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sicer pa ne smejo komplicirati, če nimaš več pogodbe. Razlog jih tudi ne bi smel zanimati (oz. lahko jih zanima, samo nimajo pravice izvedeti, če ga ne daš :D )..

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
To je ButanPlin. Nimaš kaj dosti izbire.
Tisti, ki je delal stanovanja je podpisal pogodbo in velja 7let. Pripeljali so cisterno in gasa.
Sem bral v pogodbi, da če nič ne javiš, ti po poteku 7let avtomatsko podaljšajo za 7let.
So neki penali, če bi prej prekinil, ampak zdaj mislim, da nebi smelo bit težav. Vem, da so enkrat nekaj komplicirali, zato sem vprašal. Ampak mislim, da je tip hotel predčasno prekinit, zato komplikacije.
Je pa drago kot žafran. Ni to mestni plin, ampak te kar konkretno udari po žepu v zimskih mesecih.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja samo potem plina nimaš več, se ne boš več nič grel ?

Sicer mati ima tudi na eni neporemičnini to, pa plačamo točno toliko, kot porabimo...... tako, da ?? Kaj pa ogrevanje vode, boš brez vsega ? Drugega dobavitelja pa tako ali tako, ne moreš izbrati, ker to ni javno omrežje .....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Od zlatarskega butan plina (ne glede na dobavitelja) je praktično vse cenejše. Mani je šel, ko so nam vendarle plinovod potegnili, račun za plin za enih 70% dol ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Napiši kaj si rešil. Me res zanima.
Pri eni drugi zadevi sem hotel po koncu pogodbe nekaj prekiniti, pa so me (j)ebali, da bi moral poslati odpoved že x mesecev prej, preden pogodba poteče. Imel sem kar nekaj sitnosti, da smo prekinili. No, upam, da so plinarji bolj pametni. Vsaj bili so, ko so na veliko vlekli plinovode, ceno plina na minimum.... ko so pa končali z planom izgradnje plinovodov in dobili xx% novih uporabnikov, so pa ceno dvignili

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Z banko je isto križ. V pogodbi piše, da moraš odjavit plačilno kartico 30 dni pred iztekom.Ker sem jo hotel odjavit 45 dni pred iztekom, vidim na izpisku, da so mi kar obračunali že za naslednje leto in to dosti prej. Zato sem še z večjim veseljem preklical naročnino in seveda so mi denar potem vrnili. Banda, kako nas lupijo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Bom sporočil, kako se bo rešilo. Danes še enkrat preštudiram pogodbo in jim pošljem na mail. Ne vem, ali bi še priporočeno za vsak slučaj.
Je pa res ekstremno drago. Za 35 kvadratov je bila mesečna položnica pozimi 120eur. S tem, da je ženske še vseeno zeblo. Beri - 22stopinj. Zame OK, recimo da bi pa za žensko moral zahajcat na 24. Pod 150eur nebi šlo. To je 3kubike drv, ki jih porabim za kaminček prek celotne zime in moram kdaj luftat, ker ga tako zahajca kdaj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Jaz bi jo na tvojem mestu odpovedal ter potem spet na novos klenil. Seveda v novi pogodbi se ne zavežeš spet za 7 let.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
Daj mi povej koliko m3 ali kg ali katerekoli merske enote si tisti mesec (120€) porabil.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Je že par let nazaj, se ne spomnim. Je pa po m3 obračunano. Tam nekje 30 jih je kar moralo bit. Ogrevanje vode + stanovanje + milijon nekih taks ipd. Probal sem nekako tako, da pridem pod 1m3/dan. Samo mi ni vedno uspelo.

Sicer pa že 2 dni ni ne bu ne mu od njih. Sem poslal mail referentu in mail na njihov info.
Ko sem poslal mail na elektro, ker me je zanimalo, ali je še potrebno javljat stanje števca(prejšnji teden so jih menjali), so mi v istem dopoldnevu odgovorili.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.090
113
Z mailom si mogoče po nepotrebnem kompliciraš stvari. Po zadnjem pohodu kripto virusov so panični administratorji marsikje zaostrili prejemanje mailov z "neznanih" naslovov. Lahko maila sploh niso prejeli, ali pa leži v kakem spam nabiralniku.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tole tudi mene malo skrbi.
Pogodba je dve A4 strani. Potem pa najdem v škatli, kjer si vse spravljam še eno knjižico zraven s sto in enim členom zraven.
No, do 12.10. mi velja. Piše pa tudi, da moraš 30dni pred iztekom javit. Se moraš kar potrudit, da to najdeš.
Tako da vprašanje, ali bodo hoteli prekinit.

Če bi prekinil par let pred iztekom, razumem, da bi mi še kazen nabili. Pač, ker še ni napeljava zamortizirana itd. Zdaj, če mi oni spet avtomatsko za 7 let podaljšajo - če bi prekinil takoj na začetku - a imajo pravico še karkoli zaračunavat glede amortizacije? Jaz bi rekel da ne. Samo vprašanje, kaj se bodo spomnili.
Bom obveščal, kako se odvija.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Do jutri še počakam, potem bom pa poklical. Raje imam nekaj "črno na belem". Klic je tako tako. Je pa res, da na tisto splošno cifro, ko kličeš za oddajo števca, se vse snema.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem neko temo zasledil na drugem forumu in so prek maila rešili zadevo. Glede na situacijo bom pa najbrž še priporočeno poslal.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Boljš prišparat en evro za priporočeno, pa fasat še 7 let vezave!

Drugače pa ima tudi elektronska pošta sledenje in pač zahtevaš potrdilo o dostavi in potrdilo o branju pa je. Večji problem je recimo Telekom, kjer pošlješ vlogo za soglasje na projekt v elektronski obliki (kot še 4 drugim soglasjedajalcem) pa ti odgovorijo, da sprejemajo samo v "hard" kopiji. Bemti tako telekomunikacijsko podjetje.

Podobne teme