Odganjalec ptičev

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Pozdravljeni!

Zadnje pol leta imamo v naši restavraciji problem s ptiči (natančneje z vrabci). Ljudje jih hranijo in zato tudi tako radi ostajajo na naši terasi. Večkrat dnevno moramo zato čistiti klopi, stole, mize in vse kjer se ptič rad podela.

Obstaja kakšna naprava, za odganjanje teh ptičev? Nekaj podobnega, kot naprave za žuželke in glodalce, ki jih odganja z visoko frekvenco?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,
Rok
nahrung002.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vinogradniki uporabljajo klopotec in neke piskače. Slednjih ne priporočam za urbano okolje, ker so zlo nadležni za človeka.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
tablice na mizo - prosim ne hranite ptičev.

en lovec mi je govoril, da so na AC na unih stenah ob strani silhuete ujed zato, da se mali ptiči ne zaletavajo v te prozorne stene. Ko vidi silhueto ujede, se umakne... če imate kakšne steklene površine na vrtu, bi bilo za probat... ???

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

en lovec mi je govoril, da so na AC na unih stenah ob strani silhuete ujed zato, da se mali ptiči ne zaletavajo v te prozorne stene. Ko vidi silhueto ujede, se umakne... če imate kakšne steklene površine na vrtu, bi bilo za probat... ???

Ali pa se silhueta ujede izreže iz kakšnega tršega materiala in z vrvico obesi na kakšen tram. To sem že videl v eni gostilni.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ker vem, kako je to neka druga gostilna rešila vsaj začasno gre tako, da so nekje dobili CD z glasovi orlov in drugih ujed in večkrat na dan to predvajajo na vrtu, no menda je ene pol leta delovalo zelo dobro, nato pa so se vrabci opogumili......

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.315
9.523
113
EU
CD z glasovi orlov.
Potem bo SAZAS zahteval plačilo za avtorske pravice
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Ali pa se silhueta ujede izreže iz kakšnega tršega materiala in z vrvico obesi na kakšen tram. To sem že videl v eni gostilni.

tole sem se tud jest spomnil, potem ko sem že objavil post... tole je pomoje še bolje... se premika, pa z vseh kotov je viden...

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Mislim da imajo tukajle vse opcije, ki mi najprej pridejo na misel: http://www.bird-x.com/

Drugače pa silhuete (ujede ali mačke), plastična vrana (samo potem rade taprave pridejo), potem šele US plašila in podobne €€€ reči, ker drugače zna kak mimoidoči pes pop'izdit in naredit štalo.
Pa maketice obvezno premikat vsak dan...

(US = ultrasonic)

Nazadnje urejeno: