Oddtekanje vode iz bloka motorja

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Par dni nazaj je prišel foter iz Lj z avtom in potem po pol ure stanja avta na dvorišču je začel antifriz odtekati iz motorja počasi po par kapljic. Antiriz je bil na minimumu in ga ni zmanjkalo. Sedaj po 2 dneh ob vžigu avta ne kaplja več, temveč že teče čisto tanek curek.
Splezal sem pod a vto in opazil na levi strani spodaj (če sediš v avtu-za orientacijo), da prihaja antiriz iz bloka motorja in ene špranje (en tak kotek, "gasca"), torej na nasprotni strani, kot so jermeni in vodna pumpa. Zdej pa men zanima, ali se da to s čim zaflikati zunaj (kakšno orng dvokomponentno maso) in da bi noter vlil tisto mešanico, za zaflikat hladilnike?

Avto je Clio 1.2 16v, l.2002, 75KM in ima cca 70.000km prevoženih.

Hvala

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Nič ne vlivaj notr, ampak popravi.

zmaga.gif
Pa čim prej, da ne bo še več stroškov.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Torej, komplet razdret, da pridem do golega bloka v roki in dat zavarit. Medtem glavo na novo pobrusit, pomoje tudi novo vodno pumpo in nova tesnila. Če bo uni, ko bo varil, kaj pustil ali pa ne bo opravil dobro, pa spet narazen in jovo na novo. Pomoje, bolš, da nabavim drug motor.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Evo, sem rešil zadevo. Ker mi ni dalo miru, sem z močnejšo svetilko in špeglom točno pogruntal izvor iztekanja. Res, je, ni odtekalo iz bloka. Odtekalo je iz ohišja termostata na spodnji strani, kjer odtekanja ni mogoče videti iz zgornje strani. In to je lepo polzelo po bloku motorja do dna, kjer je prišlo v eno špranjo in iz nje naprej, da je izgledalo, kot da teče iz tiste špranje bloka.
Napaka pa je bila v ohišju termostata, kjer je kanalček, kjer drži pokončno dihtungo. In 4 cm notranje stene kanalčka je počila in dihtunga se je "ulegla" navznoter in je začelo puščati. Če bi bila po prerezu okrogla, se to ne bi zgodilo. Ohišje smo zamenjali in avto že laufa.

L.P. Cash
zmaga.gif