Oddam pritlikavega kunčka

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Doma imam mladega kunčka (nismo še povsem prepričani, da ni samica, rojen je februarja). Ker imam že od prej samca in se z mladim ne razumeta najbolje, bo najbolje, da zanj poiščem nov dom.
Kunčka sem dobila v dar, ker so mislili, da se bosta s starejšim mogoče razumela.
Predvidoma bo manjše rasti, spominja na ovnača, je pa izredno puhast in kosmat in nenormalno simpatičen. Je zelo družaben in se rad crklja. Ljudi in manjšega hrupa se ne boji, skratka je zelo atipičen za kunčka.
Tale slikica je stara en mesec, ko je bil še malo manjši, sedaj je večji in malo bolj okrogel.

l8v-090420.jpg

Za 25 EUR dam zraven tudi veliko kletko z napajalnikom.
Zvečer bom naredila kakšno novo sliko in jo prilepila sem na forum.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:

Sestavine:
1 kg kunčjega skoka
1/2 kg krompirja
1 korenček
1 korenina peteršilja z zelenjem
20 dag čebule
trije stroki česna
2 žlici moke
10 dag svinjske masti
1 lovorov list
1 žlička presajenega majarona
malo vina
voda
sol
Navodila:
Narezano meso pristavimo z jušno zelenjavo. Če je kunec mlad, ga kuhamo hkrati s krompirjem. Medtem sesekljamo čebulo, jo zarumenimo na masti, dodamo moko in pripravimo svetlo prežganje. Mešanico zalijemo z juho, prežganje razkuhamo in zlijemo k obari. Nato dodamo še dišavnice in kuhamo tako dolgo, da se meso zmehča. Okus izboljšamo z vinom. Po želji lahko obaro še okisamo z domačim kisom. Preden ponudimo, obaro potresemo z narezanim drobnjakom ali sesekljanim peteršiljem.

Daj poredi, da bo vsaj 1.5kg. Pa me Pm-jaj
tongue-1.gif

Nazadnje uredil moderator:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.