Oddaja Dan najlepših sanj

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Oddaje ne poznam, ker je ne gledam, ampak danes sem bil slučajno pri neki gospe, ki je invalid. Ženska je ostala brez ene noge in je na invalidskem vozičku. Omenila mi je, da je gledala oddajo Petra Polesa, Dan najlepših sanj in da so nekemu invalidu na vozičku podarili nekakšen električni pogon, ki se baje da montira na obstoječi invalidski voziček. Gospa bi rada izvedela, kje se lahko ta električni pogon kupi. Torej, če kdo gleda Polesa, ve o čem pišem. Ali mogoče kdo ve, kje bi se lahko kupilo tisto zadevo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.499
7.012
113
Po moje če piše na oddajo, ji bodo vse z veseljem povedali. v eter se kdaj kakega imena ne sme, če se ne plača.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Sem pravkar klical na POP TV, pa so mi rekli, naj pokličem jutri dopoldan, ko bodo vsi v službi.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Ne, tisto je bila bolj balanca s kolesom, ki se jo pritrdi na voziček in ima motorčkom na balanci.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Vsaj podoben no, nekaj sem zasledil tistega v oddaji, da naredi 42km če se ne motim, ker ta na linku pa 24.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Pri Soči imaš eno trgovino, ki prodajajo prav te stvari.

Lahko jutri pogledam ko bom tam, kaj za ena je in en uč not vržem.

Pa verjetno v lekarni od Soče tudi dobiš namenske stvari za to.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Ja, ženska je govorila o nekakšni balanci... Lahko da je tole iz linka.

13. jul 2011
2.677
626
113
Te stvari so drage kot žafran, ker jih navadno plača zavarovalnica. Sploh e-motion iz tvojega linka. So pa to kolesa z vgrajenim pomožnim motorjem in se uporablja za osebe z zmanjšano močjo v rokah.
E-fix je samostojni pogon (ni treba porivati na roke), vgrajen pa je v kolesa, ki se (skupaj z akumulatorjem in komando) vgradijo na obstoječi navaden voziček. Tak voziček ima seveda manjši doseg in slabše lastnosti zunaj, kot čisto električni voziček, ima pa prednost v prostoru, pri zlaganju v avtomobil, z navadnimi kolesi postane nazaj navaden voziček (le nekoliko težji, če ne snameš akumulatorjev). Moja mama ima ta E-fix sedaj dve leti in je kar zadovoljna.
Je pa odvisno kater voziček ima gospa, ker ne pašejo vsi na vsakega, oz. je potrebno mogoče malo predelat osovino.
Mi-Vam v Trzinu je pravi naslov za te stvari. Ostali ponudniki invalidskih vozičkov so še Ortosana v Trzinu, Bauerfeind na Dolenjski, Experta na Pokopališki, Nelit na Soči, kjer je tudi Soča oprema, Reha na Ptuju. Toliko iz glave, mogoče je še kdo. Seveda tudi bolha. Ne vem pa, če vsi ti prodajajo dodatne pogone za navadne vozičke.
Če je gospa brez ene noge, bi lahko za zunaj uporabljala tudi t.i. "skuter", teh zavarovalnica ne krije in so precej cenejši. Seveda, če ima prostor za spravilo.
http://www.bolha.com/iskanje?q=invalidski+skuter
Ob nakupu rabljenega električnega vozička, skuterja ali pogona je treba upoštevati, da so zelo verjetno akumulatorji slabi in bo treba dati še okrog 200 EUR za nove.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Ženska se ne bo vozila po mestu, ker živi na kmetiji v Triglavskem narodnem parku, v dolini Radovne. Tja sem namreč šel danes po sir in sva malce podebatirala. Predvidevam, da potrebuje bolj za po dvorišču, saj imajo nov asfalt. Tale električni skuter ni tako drag, 1950€. Vsaj meni se ne zdi.

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Firefly je tudi opcija, samo mislim, da paše samo na športne vozičke. Če gospa takega ima, ne bo problema.

edit: pa za po hiši je neroden

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Teh firm je več, ni to neka eksotika. Morda bi v kakšnem društvu invalidov zvedel bolj konkretne informacije in cene. Ena firma je zgoraj omenjena, a jih je več...

Fakin

Pripravnik
29. mar 2009
32
0
6
Danes se v Sloveniji vozi že kar nekaj tehle električnih koles, ki se pritrdijo na navadni voziček.

Največ je verjetno tehle italijanskih... Offcarr cca. 3.000€
Tudi Progeo cca. 4.000€
Poznam še ene španske... Oracing cca. 4.000€
Mislim, da so Primožu podarili Firefly (link zgoraj)

Če je pa kdo bolj diy sorte pa lahko s kitajske naroči električni kit za cca. 600€ in se loti izdelave sam... samo en primer izmed mnogih

slikca progeo: