Od kdaj je čokolada vijolična?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
skratka, to, da je čokolada tudi bela, sem nekako sprejel. stežka, a sem - pač je mleko lahko velik del čokolade in je zato bela tudi lahko. kukr.

za moje pojme, je čokolada, edina in prava, rjave barve. dobro, so notri dodatki in podobno ... ampak, da danes naročiš čokolado z gozdnimi sadeži ... in dobiš vijolično zmes ... halo!?

call me stupid, samo zame je čokolada rjava. če je z gozdnimi sadeži - dobiš notri gozdne sadeže. ne pa faking puding z okusom gozdnih sadežev - ta ja nima blage veze s kakršno koli čokolado, tudi če za dekoracijo uporabijo čokoladni preliv ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa dobr, to je samo reklama, to je pa prav zares ...

res, da sem spil dva kuhančka, samo ... meni se to zdi skoraj nategovanje ... ne vem, nekdo bo raje naročil vročo čokolado z gozdnimi sadeži kot vroče goznde sadeže, in ko dobi to vijolčno zmes pred sebe ... ne vem, sicer je bla kolegica čist zadovoljna in je bila celo všeč, samo jaz vem, da bi to vrnil ...

če je čokolada, je čokolada ...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja se to, ko ze omenjas belo cokolado, ta ni bela zaradi mleka, ampak zaradi tega, ker je narejena iz kakavovega masla, ki je bele barve. To maslo je stranski produkt, ki se izloci pri izdelavi "prave" cokolade in je brez energijske vrednosti.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38

[/QUOTE]pa dobr to je samo reklama

[/QUOTE] no shit
shocked-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

mah, verjetno sem preveč staromoden ...
redface-1.gif

na jetra mi gre, ker danes vse prodajajo križem kražem, že tud čokolade. nimam nič proti čokoladi, pa naj bo z zlatom, rdečim poprom (dejansko je dobra) al pa gozdnimi sadeži - as long as it's brown!!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Je rjava, ja. Okus pa,... ne vem,.. težko opisat. Sladko, grenko, slano,.. ne vem, običajno mi je prej zmanjka, preden definiram. Božanska vglavnem. Priporočam

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
za moje pojme, je čokolada, edina in prava, rjave barve. dobro, so notri dodatki in podobno ... ampak, da danes naročiš čokolado z gozdnimi sadeži ... in dobiš vijolično zmes ... halo!?

gozdni sadeži so nekako vijolični in če zmešaš belo čokolado z gozdnimi sadeži, pa lahko dodajo še malo kakava pa je
wink-1.gif

sej isto je pri fotoaparatih
grin1.gif

tu so pa čokolešniki, gozdni sadeži, grozdje,...

nahrung002.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
To še ni nič, enkrat sem jedel čokoladno jajce, ki je bilo narejeno z bele in rumene čokolade (kao rumenjak).