Ocenite letosnje filme

samarakaj

Zelenc'
25. mar 2008
1
0
1
Zdravo!
Po ogledu nekaj letosnjih filmov in sem bil malce razocaran glede na prejsna leta oz. kar desetletja in zato sem odprl to temo da bi ljubitelji filmov ocenili letosnje filme od 1 od 10, zlasti tiste ki so dobili oskarja in podobne nagrade. Pri oceni filma bi zelel se krajso utemeljitev ocene. Tukaj se samo nekaj primerov filmov:

1.No coutry for old men
2.Michael Clayton
3.There will be blood
4.Eastern promises
5.Sweeney Todd
6.John Rambo
7.Planet terror
8.Perfect stranger
9. Juno
10. Elizabeth
11.Gone baby gone
12. Shattered
.
.
.
.lepo bi blo vidt ce kaksen film se dodate...Ko pa tudi jaz vse pogledam pa bom se jaz podal svoje ocene.
lepo se mejte pa glejte filme
cheer.gif

ps: bedak, ravnokar sm vidu da je podobna tema ze odprta tako da se pri tej osredotocimo predvsem na letosnje filme in oskarjeve nagrajence.
hvala ajdi
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Skoraj vsi, če že ne vsi, omenjeni filmi so ocenenji v sticky temi "kateri film ste nazadnje gledali"

konjskafiga

Pripravnik
14. jan 2008
33
0
6
37
Around the world
Hm...dobra tema...tista druga tema je relativno nepregledna, saj so filmi iz vseh let.

1.No country for old men: 6/10
Hm..težko je to utemeljit. Res je da se na koncu filma vprašaš "kaj?", ampak to ni nek pozitiven "kaj?" Sem menenja da če nebi bila režiserja brata Coen in če nebi zraven igral še Tommy Lee Jones, film še približno nebi imel takšnega uspeha. Žalostno je da se filmi ne ocenjujeo po njihovih kvalitetah, ampak zgolj po stažu režiserjev in igralcev, ter glede na samo promocijo filma. To je zgolj moje mnenje. Sem velik pristaš filmov, pri katerih moraš razmišljati, a vendar mislim da je to film, ki se ga pogleda samo enkrat.

2.Sweeney Todd 8,5/10
Odlična ideja filma, odlična scenografija (temačno ozadje), vendar pa se zdi da si višje ocene ne zasluži, ker preprosto nima dovolj dodelanih dialogov, ki bi film konstanto peljali s polno brzino. Če se poje, naj se poje v rimah
smile-1.gif

6.John Rambo 10/10
Kot sem že prej omenil, z veseljem gledam filme, ki imajo neko poanto in ti dajo misliti. Rambo seveda ne spada pod te filme. Tipični Rambo, tipična akcija. Preprosto, gledljivo s prilogo krvi in raztrganih udov.

...to bi bilo zaenkrat vse..naslednjičp pa še ostale...
LP

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Sej to pa niso letošnji filmi, vsaj nekateri ne. Predlagam, da se naslovu doda še letnica 2008, vpisujet pa filmo, ki so dejansko letos prišli ven.
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Eastern Promises - 8/10 - Kar uredu... Vigo Mortesen dobro odigra. Pa dokaj zanimiva tema.

Planet Terror - 10/10 - Totalen od*uk :D I like very much!
grin1.gif

Gone Baby Gone - dal sem mu oceno 9/10.

Dodal bi še:
Death Proof 9,5/10 - Odlični dialogi... Tarantino pač
smile-1.gif

The Man From Earth 10/10 - Poglejte trailer ! Nekaterim je zlo všeč, drugim je zanič.

He Was A Quiet Man 10/10 - Christian Slater bi si zaslužil oskarja, ali vsaj nominacijo.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Popravi opis filma "The man from earth". Preveč si povedal. Meni npr. bi pokvaril prvih 15 minut filma.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kakšen je pa ta Michael Clayton? Sam čakam še slo sube, so ni pa všeč taki filmi, tudi ocena na imdb je dobra.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Eastern Promises - 8/10 - Kar uredu... Vigo Mortesen dobro odigra. Pa dokaj zanimiva tema.
Planet Terror - 10/10 - Totalen od*uk :D I like very much!
grin1.gif

Gone Baby Gone - dal sem mu oceno 9/10.
Dodal bi še:
Death Proof 9,5/10 - Odlični dialogi... Tarantino pač
smile-1.gif

The Man From Earth 10/10 - Poglejte trailer ! Nekaterim je zlo všeč, drugim je zanič.
He Was A Quiet Man 10/10 - Christian Slater bi si zaslužil oskarja, ali vsaj nominacijo.

Lp.

Saj vem, da je to čisto tvoja stvar, ampak vseeno. Ali je smiselno, da imaš lestvico od 1 do 10?

Srečno, jZ

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Citat:
Uporabnik samarakaj pravi:
Zdravo!
Po ogledu nekaj letosnjih filmov in sem bil malce razocaran glede na prejsna leta oz. kar desetletja in zato sem odprl to temo da bi ljubitelji filmov ocenili letosnje filme od 1 od 10, zlasti tiste ki so dobili oskarja in podobne nagrade. Pri oceni filma bi zelel se krajso utemeljitev ocene. Tukaj se samo nekaj primerov filmov:

1.No coutry for old men
2.Michael Clayton
3.There will be blood
4.Eastern promises
5.Sweeney Todd
6.John Rambo
7.Planet terror
8.Perfect stranger
9. Juno
10. Elizabeth
11.Gone baby gone
12. Shattered
.
.
.
.lepo bi blo vidt ce kaksen film se dodate...Ko pa tudi jaz vse pogledam pa bom se jaz podal svoje ocene.
lepo se mejte pa glejte filme
cheer.gif

ps: bedak, ravnokar sm vidu da je podobna tema ze odprta tako da se pri tej osredotocimo predvsem na letosnje filme in oskarjeve nagrajence.
hvala ajdi
bonk.gif

Lp.

Od novejših filmov sem videl:

No coutry for old men
Michael Clayton
There will be blood
Planet terror
Juno
Deathproof
American Gangster
Ratatouille
The Bourne Ultimatum
Into the Wild
Pirates of the Caribbean: At World's End

in meni se ne zdi niti eden izmed naštetih poseben presežek. Nekateri bolj, drugi manj navdušujoči, zagotovo pa nobene "desetke" pri meni.

Srečno, jZ