Ocala

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Zgleda, da bo treba pocasi ocala nosit (emso pa to). Okvirji so pri optikih vecinoma uvozeni in je zgolj stvar marze. Sicer ze mam okvirje, tako da bom samo steklovino zamenjal z vecjo dioptrijo (do zdaj s tko mejhno jih niti nisem nosil).
Zato me zanima, ali je cenovno in kvalitetno dosti odvisno, katerega optika izberes ali so dandanes ze dosti konkurencni. Verjetno jih veliko tudi v tujino da sipce delat, ampak vseeno.Na pregled sem se sicer narocil h Clarusu(BTC) in bojo verjetno navijali, da jih tam nabavim.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Kupi na zennioptical.com al pa brille24.de
Če naročiš v EU, ti ZZZS celo povrne nekih 50€.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V Trstu sem dal za okvir + šipce celih 100€ s popustom, za katerega malce pojamraš, če ti ga lahko dajo. Optika je Ottica Inn...imajo drago verzijo trgovine in čez cesto cenejšo verzijo tgovine...no, jaz sem šel v cenejšo, delavsko :aplauz:
Kako pa na teh internetnih tgovinah veš, ali ti paše al ne?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zgleda, da bo treba pocasi ocala nosit (emso pa to). Okvirji so pri optikih vecinoma uvozeni in je zgolj stvar marze. Sicer ze mam okvirje, tako da bom samo steklovino zamenjal z vecjo dioptrijo (do zdaj s tko mejhno jih niti nisem nosil).
Zato me zanima, ali je cenovno in kvalitetno dosti odvisno, katerega optika izberes ali so dandanes ze dosti konkurencni. Verjetno jih veliko tudi v tujino da sipce delat, ampak vseeno.Na pregled sem se sicer narocil h Clarusu(BTC) in bojo verjetno navijali, da jih tam nabavim.
Če imaš rad svoj denar, ne hodi h Clarusu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Skoraj vse večje optike imajo svojega okulista. Od Mestne optike na Kongresnem trgu do Krstiča na Viču in Zajca v centru. Sicer je pa po novem prepovedana vezava optike in okulista.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Raje glej da bos dobil cimbolj tocen podatek o dioptriji, cilindru.... Potem se bos sele ukvarjal kje bos poceni lece kupil.
Je zena nkrat za foro vnovcila napotnico na ocesni v Lj. Dali so ji precej drugacne lece, z njimi vidi precej slabse kot od privat optika kjer ga je tudi pregledal

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Okulisti, ki so v navezi z optiki so velikokrat dajali tako zašifrirane izvide, da jih je znal pravilno razbrati samo "njihov" optik. Sedaj pa velja tisto, kar je napisal jurek1973

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
optika feliks na rimski.

sam sem okvirje sel probat v feliksa in jih potem iz nemskega amazona narocil za skoraj 1/2 ceneje. nato so mi v feliksu ocala pregledali, da niso fake in mi vgradili hoya stekla za 1/3 cene, ki bi jo placal pri krsticu, kjer sem bil na pregledu.

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
če veš kaj rabiš, si lahko očala naročiš kar online...
selectspecs.com