Obutev. Težave s kožo na stopalih. Gradbenik!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Kot že naslov pove, sem gradbenik, dnevno na nogah vsaj 10 ur v službi (sicer vmes preoblečem nogavice, ampak, bombaž enostavno ni več bombaž, kot so ga nekdaj prodajali) in imam sedaj težave s kožo na stopalih. Kljub temu, da uporabljam 8 različnih parov čevljev (tj tistih z ojačano konico, da med prsti na nogi ja ni pretoka zraka) in za te čevlje redno skrbim (so sproti očiščeni, oprani,...). Vsi ti čevlji imajo ob nakupu na škatli znak SQ. Vidim, da so ti čevlji en navaden junk, pa me kot 1 zanima kakšno/katero obutev bi mi svetovali za moj šiht (mora pa biti ojačan čevelj(konica pa to)), kot 2 pa, kako negovati kožo/stopala ob takšnih obremenitvah. Kadarkoli pridem domov, so moja stopala bela, koža izgleda kot bi bila razjedena, sploh na peti, pa tudi vonj ni glih prijeten. Če sem pa na 24h duty, pa včasih še komaj hodim zaradi bolečin stopal.

Kakršenkoli dober nasvet bo dobrodošel (zvezde letijo
wink-1.gif
).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. probaj od akkega od dol dobit bombažne nogavice
2. probaj z birkensotck kolekcijo za 'regeneracijo' nog. od ne mi švicat, do sprostitvenih.

sočustvujem s tabo.

btw.
ko nisi v službeni obutvi se izogibaj superg in nosi top usnjene čevlje. jaz sem v čevljih 12 ur brez težav. superge okol hiše, pa mam noge čist mokre. lahko pozimi na -20.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dobre planinske čevlje s trdim podplatom (za 150 in več evrov), samo ne preveč tesnih, pa debelejše štumfe (jebat ga, bo pa malo bolj toplo). Pa mogoče razmisli o tehničnih, ki odvajajo vlago, se tudi noga bolje počuti. Vsaj tako imam jaz za terenske zadeve + jaz imam še ortopedski vložek zaradi platfusa (delan po meri), tako da nimam problemov, tudi če sem cel mesec v njih.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
svojim nogam privosci kopel, ce se ti le da cimveckrat (kad za noge masazno dobis ze za 20eur), koza, ki pravis da postane bela je morda odvecna in ko je zmehcana jo odstrani z nozkom ali pilo, se bolje da to naredi pediker, noge si vedno do suhega obrisi, ce le lahko bodi v prostem času cimvec v cevljih iz materiala ki diha in je udoben, kadar se da bodi bos, da noge dihajo. obstajajo balzamni za noge ki preprecujejo nastanek odvecne koze, dobis ga tudi v dm-u za slaba 2eur, ce imas tezave z vonjem dobis od lidere dezodorantsko kremo ki deluje par dni.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Hehe, od dol sem nabavil že par kil robe izdelane iz bombaža, vendar žal so očitno delovni čevlji problem. Vem tudi za ta problem s supergami. Bom pa pošpegal tudi za to 'birkenstock' varianto.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Dobre planinske čevlje s trdim podplatom (za 150 in več evrov), samo ne preveč tesnih, pa debelejše štumfe (jebat ga, bo pa malo bolj toplo). Pa mogoče razmisli o tehničnih, ki odvajajo vlago, se tudi noga bolje počuti. Vsaj tako imam jaz za terenske zadeve + jaz imam še ortopedski vložek zaradi platfusa (delan po meri), tako da nimam problemov, tudi če sem cel mesec v njih.

Govora je o čevljih za gradbenike. Ojačane konice pa to.

Meni je to že rešilo prste na nogah
wink-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Vem kako je to, biti obut 12 ur ali pa tudi več
uf-1.gif

A maš ti kako obutev določeno ker si gradbenik ali imaš obuto pač kar želiš?

Jst nosim samo obutev od CAT oz. Yellow Cab in ti povem da je ni boljše (vsaj zame ne)
zmaga.gif

Konec koncev imaš od CAT tudi ponudbo CATERPILLAR Safety Boots
wink-1.gif

Jst sm bil v taki obutvi tudi po 16 ur pa nikoli nobenih težav
cheer.gif

Kaj takega?

LP,S

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Kar se tiče čevljev, ki dihajo bi napisal samo tole: GEOX
Noge se mi zelo potijo, vendar odkar nosim GEOXe, jih ne zamenjam za nobene usnjene čevlje, saj noga dejansko diha.
Edini problem je, da niso ravno pripročljive za v deževno vreme.

Glede delovnih čevljev pa tudi sam vem, da je izbira zelo majhna, sploh takih z zaščitno kapico.
Edini napredek je, da so naredili tudi čevlje s platično oz. kompozitno kapico in tako zmanjšali težo...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Vem kako je to, biti obut 12 ur ali pa tudi več
uf-1.gif

A maš ti kako obutev določeno ker si gradbenik ali imaš obuto pač kar želiš?

Jst nosim samo obutev od CAT oz. Yellow Cab in ti povem da je ni boljše (vsaj zame ne)
zmaga.gif

Konec koncev imaš od CAT tudi ponudbo CATERPILLAR Safety Boots
wink-1.gif

Jst sm bil v taki obutvi tudi po 16 ur pa nikoli nobenih težav
cheer.gif

Kaj takega?

LP,S

Meni v firmi povejo, katero obutev 'sponzorirajo' oz jo plačajo (in potem jo vzameš ali pa ne). Med šihtom pa res prisegam le na obutev z ojačano konico oz kapico, ker drugače bi bil pred par leti že brez prstov na nogi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vem, kaj misliš. Samo znajo biti tudi planinski čevlji zelo trdi, nisem pa še sprobal kakega demperja na njih. Je pa res, da se jaz bolj malo po gradbiščih sprehajam, bolj po bodočih gradbiščih. Sem pa že videl včasih, kakšne uboge čevlje imajo nekateri delavci na gradbiščih (naj bi imeli kapico, samo ...), in gotovo se ne ločim od svojih planinskih. Sploh ko gledam tole ponudbo.
crazy1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Vem kaj misliš. Vidim vsak dan, kaj dobijo delavci kot obutev. 'Al Bundy for funeral' varianta.

Aja, ste pa vsi zgoraj dobili 5*. Če se vam ocena ne pozna, pomeni, da sem vam zvezde (5kom) že kdaj prej nalimal.

&Maci: bom probal.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
No sej to sm mislu, če imate določeno kaj lahko imate obuto..

Te so Safety Boots je pa res uprašanje do kolikšne mere
wink-1.gif

Upam da najdeš kako dobro rešitev za tvojo težavo
zmaga.gif

LP,S

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se pridružujem kebrovemu mnenju. Če imaš dejansko težave z nogami, potem ima po mojem funkcija prioriteto pred 100% zaščito. Nekateri čevlji so tudi spredaj ojačani (da lahko nosiš polavtomatske dereze, ki ti pritiskajo na prste). Ni ravno kovinska kapica, ampak dihajo takšni čevlji 100% bolje kot neko kvazi-usnje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Meni se v visokih čevljih iz pravega usnja (vojaški bulsi) nikoli ne poti in kuha noga .. manj kot v raznih supergah in ostalih fancy čevljih. Jih imam na nogah tudi 48ur dnevno če je treba ...

Aja čevlji so od Ratitovca (tovarna ne obstaja že 10 let), model je za SV, imam jih pa 10+ let in jih nosim celo zimo, oz. ostali del sezone kot delovne čevelje in tudi kot planinske čevlje!
evil.gif

Z zaščito je pa tako, kovinska zaščitna kapica je bolj nevarna, kot če jo ne bi bilo (a niso že "prepovedani" ti čevlji za delovno obutev?) .. potem imaš razne plastične kapice ki so BZ; še najbolje se obnese dodatna usnjena ojačitev (če ti pade z 2m 100kg jeklen profil na nogo je čisto vseeno kakšna je zaščita).

Torej predlagam ti usnje, brez kakršnekoli podloge in nek kvaliteten vložek, lahko tudi iz usnja (ki ga menjaš ko je pač potrebno).

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Jaz imam tudi izkušnje z vojaškimi škornji in je isto kot je napisal uporabnik nad mano. Usnje all way to go. Tudi sam imam probleme z nogami in se mi škornji tudi po dveh in več letih nošnje (min 8 ur dnevno poleti pozimi) niso usmradili.
Tako, da jaz ti priporočam, da pogledaš od firme Gojzar, ki ima kot sem na hitro uspel pregledat tudi delovno obutev. In ne vzemi drugega kot čisto navadno usnje. To je moje mnenje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Bi samo pripomnil, Gojzar ( klik ) so dobri čevlji, ampak nekako mislim da je linija "specialne" obutve boljša kot pa "delovne". Delovna je nekako za fizičke radnike - torej pogoj je da je "poceni" in da zdrži čimdalj (ekonomski aspekt), medtem ko je specialna obutev bolj namenjena profijem kjer cena ni pomembna, važno da je kvaliteta prava.

Sam recimo z nizkimi delovnimi čevlji no-way da hodim, ker me boli stopalo in še gleženj po eni uri uporabe!

Gmh

Pripravnik
15. okt 2007
30
1
8
@franci
Še preden izbiraš čevlje pojdi k zdravniku, da stori nekaj glede glivične okužbe tvojih stopal.

Če to ni opcija se posvetuj s farmacevtom.

Potem beri to, kar so ti napisali zgoraj glede obutve...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Hvala za nasvete
smile-1.gif

@Gmh. Sem že probal kup maž, ki mi jih je (nekatere tudi na recept) svetovala osebna zdravnica. Problem je obutev.

Ali kdo ve, če (in kje?) v LJ prodajajo te čevlje od Gojzar-ja?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Da mas bele noge, je po moji logiki krivo samo to da se ti noge kuhajo v obutvi, zato so bele.

Kovinske kapice pa zamenjaj za plasticne, ce to ni danes ze standart.